A női bajnokság második fordulójában a Vasas Akadémia az Atomerőmű KSC Szekszárd csapatát fogadta. Biztató első félidőt követően a vendég együttes kézbe vette az irányítást, és a papírformának megfelelően győzni tudott Pasaréten.

Brianna Fraser pontjaival kezdődött a találkozó, ami után jó rajtot vettek lányaink. Papp Dia, Tóth Orsi és Madár Eszti kosaraival nyolc pontos előnyre tettünk szert, így négy perc játékot követően szekszárdi időkérés következett. Skoric dupláját követően Bach Bogi is betalált, így közel öt perc játék után mind az öt kezdőnk szerzett ponttal állt. A túloldalon a két egykori diósgyőri légiós, Skoric és Goree vette hátára a csapatot, melynek köszönhetően a Szekszárd megkezdte a felzárkózást, majd a vezetést is átvette.

Bri Fraser vezényletével újra a Vasas percei következtek, amerikai légiósunk 15 perc játékot követően már 13 pontnál járt. Támadójátékunk mellett védekezésünk is jól működött, a játékrész felénél egy 11-4-es futással ismét átvettük a vezetést. Az erőfeszítések ellenére az előző negyedhez hasonlóan most is az utolsó néhány percben tért magához a Szekszárd, kézbe vette az irányítást, törlesztett, és hat pontos előnyt alakított ki a félidőre.

A szünet után ellenfelünk megmutatta igazi arcát, a különbség tíz pont fölé nőtt. Sok szép megmozdulásunk volt támadásban, a befejezésre azonban sok esetben nem maradt erő, ráadásul a büntetőket is rossz százalékkal dobtuk. Ezzel szemben a Szekszárd távolról is elkezdett hatékony lenni, növelve ezzel előnyét.

Madár Eszti kosara nyitotta meg a záró felvonást, amire Skoric válaszolt szinte azonnal, majd egy hárompontost is értékesítettek a vendégek. Nem engedett a nyomásból a Szekszárd, így nem hozott meglepetést a negyedik negyed, Milos Pavlovic pedig lehetőséget adott a fiataloknak a bizonyításra.

„Azt gondolom úgy kezdtük ezt a találkozót, ahogy akartuk, húsz percig tudtuk tartani a lépést egy olyan kaliberű csapat ellen, mint a Szekszárd. Ez mindenképp egy jó visszajelzés számunkra. Ellenfelünk magabiztosan jött vissza a szünetről és nyomást gyakorolt ránk, mi pedig nem azt csináltuk, amit az első két negyedben. Agresszív játék helyett magunkra húztuk őket, nem voltunk magabiztosak, egy Szekszárd kaliberű csapatnak pedig ennyi éppen elég, hogy átvegye az irányítást. Ennek ellenére nem játszhatunk le még egy olyan mérkőzést, ahol majdnem tizenöt büntetőt hagyunk ki, a csapatban pedig nem lehet olyan játékos, aki tizenöt perc játékkal nem üt be egy faultot sem. Már holnap dolgozni fogunk ezeken a hibákon, hogy esélyünk legyen mérkőzéseket nyerni, valamint méltó ellenfelei legyünk a nagy csapatoknak is” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Milos Pavlovic.

Vasas Akadémia – Atomerőmű KSC Szekszárd 60-93 (14-18, 20-19, 14-30, 15, 23)