U14-es csapatunk szombaton a regionális kadett bajnokság újabb fordulóját játszotta a Gödöllői SK ellen. Nehéz mérkőzés vár lányainkra, ellenfelünk ugyanis végig zónát védekezett, megtaláltuk azonban az ellenszert.

„Serdülő csapatunk nagyszerűen helytállt az idősebb gödöllői lányok ellen, a negyven perc zónavédekezés sem zavarta meg fiataljainkat. Arra törekedtünk, hogy védőlepattanó, szerzett labda vagy akár kapott kosár után rendezetlen védelem ellen gyorsan tudjunk indulni, és kosarakat szerezni emberfölényben. Ha ez nem sikerült, gyors passzokkal, átfutásokkal, betörésekkel belső és külső posztokról egyaránt támadjuk a zónát. A lányok remekül megoldották a feladatot, támadásban és védekezésben is nagyon odatették magunkat, agresszívan védekeztek, sok labdát és lepattanót szereztek. Örülök, hogy mindenki bátran játszott és pontokkal is kivette a részét a nagyarányú győzelemből” – mondta a csapat edzője, Eördögh Edit.

Vasas Akadémia/C – Gödöllői SK 88-30 ( 20-8, 19-10, 25-7, 24-5)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Láng-Miticzky Blanka 14, Igaz Eszter 4, László Réka 8, Duka Lili 5/3, Kálmán Liza 10, Csere: Herzog Bora 11, Hruby Laura 10, Molnár Fruzsina 8, Kemény Szófia 11, Benyovszki Petra 4, Halász Luca 5