Harminc pontos győzelmet aratott a Vasas Akadémia a PINKK Pécsi 424 otthonában szombaton a Tippmix Női NBI/A bajnokság 18. fordulójában. Lányaink ismét kimagasló csapatjátékkal érték el az újabb sikert.

Sara Heljic ziccerével indult a mérkőzés, az első percekben fej-fej mellett küzdöttek a csapatok. A negyedik perc hozta meg az áttörést, Madár Eszti sikeres támadásával négy pontos előnyre tettünk szert, lassan, de biztosan kezünkbe vettük az irányítást. A túloldalon Jáhni és Davis pontjainak köszönhetően igyekezett tartani a lépést a PINKK, ám védekezésünk és támadójátékunk is a helyén volt ezen a találkozón. A sérüléséből visszatérő Bach Bogi triplájával lett először kétszámjegyű a különbség, két perccel a vége előtt 10-22-t mutatott az eredményjelző. Fordult a kocka a második játékrészben, Zsilinsky és Davis hátára vette a pécsi együttest, hatra csökkentve előnyünket. Támadásban megakadtunk, négy percen keresztül nem találtunk gyűrűbe. A hosszabb rövidzárlat Papp Dia duplájával tört meg, ám sokáig csak irányítónk pontjaira számíthattunk. Belátható távra zárkózott ellenfelünk, ezért az utolsó percekben Milos Pavlovic kénytelen volt időt kérni. Nem segített a fejmosás, nem találtuk a ritmus, a PINKK pedig át tudta venni a vezetést félidőre.

Újból megkezdtük az építkezést, Sara Heljic és Madár Eszti is betalált, Tóth Orsi sikeres büntetőjének köszönhetően pedig sikerült kiegyenlítenünk. Erőre kaptak lányaink, a remekül játszó Tóth Orsi mellett Madár Eszti pontjainak köszönhetően megint kétszámjegyűre nőtt a különbség a két csapat között. Ismét magabiztosan játszottunk, ami nemcsak elől, hanem védekezésben is látható volt. Salamon Zsófi sikeres büntetőire Mujovic válaszolt egy kettessel, tizenkét pontos előnnyel zártuk a harmadik felvonást. Bach Boginak köszönhetően gyújtottuk be a rakétákat a negyedik negyed elején, majd Sara Heljic kettő plusz egy akciójának örülhettek a csapattársak. Tóth Orsi duplája hozta meg a megnyugvást hat perccel a vége előtt, ekkor már húsz pont fölé nőtt előnyünk. A magabiztos előny tudatában sem álltak le lányaink, Sara Heljic és Smailbegovic Nadia kosarai másfél perc alatt újabb nyolc pontot írhattunk a Vasasnak, ami alatt mindössze Mujovic talált be egyszer a túloldalon. Döcögött a PINKK támadójátéka, pontatlanok voltak a befejezések, így lassacskán mindkét csapat bővíteni kezdte a rotációt. A találkozó utolsó pontjait Tóth Orsi nevéhez írhattuk, aki a maga 21 pontjával a mérkőzés legeredményesebb játékosa lett, a Vasas pedig magabiztos, 61-91-es győzelmet aratott.

PINKK Pécsi 424 – Vasas Akadémia 61-91 (12-26, 22-7, 12-25, 15-33)