Repülőrajtot vettünk utolsó hazai mérkőzésünkön a PINKK-Pécsi 424 ellen. A második negyedben már húsz pontra nőtt a Vasas Akadémia előnye, amit a mérkőzés végéig megtartottunk, és magabiztos győzelmet arattunk.

Tóth Orsi kezdte meg a pontgyártást, lányaink pedig a szokásos letámadással próbálkoztak védekezésben. Böröndy Vivi vette a legjobban a rajtot, előbb egy hármast, majd egy középtávolit értékesített. A negyed feléig szinte csak a hárompontos vonalon kívülről született kosár, a dobóversenyből pedig mi jöttünk ki jobban. Tíz pont fölé nőtt a hazai előny, így három perccel a negyed vége előtt a PINKK mestere, Laczka Miklós időt kért. Nem változott a játék képe, 23-13-as Vasas vezetéssel mehettek pihenni a csapatok.Varga Alíz duplája nyitotta a második játékrészt, majd Smailbegovic Nadia vitte előre a csapatot előbb egy duplával, majd egy assziszttal, amit Budácsik Dorka értékesített. Hat pont jött zsinórban hazai oldalról, így ismét jött a vendég időkérés. Jól működött a védelmünk, hét perc alatt mindössze három pontot engedtünk, a különbség pedig 20 pontra nőtt Karakasevic Mia jóvoltából. A PINKK-nek minimálisan sikerült lefaragni a hátrányból a félidőre, ennek ellenére magabiztosan nyertük a második negyedet is.Jobban kezdte a harmadik szakaszt a PINKK, öt pontot lefaragott a hátrányból, ami leginkább annak volt köszönhető, hogy legyengült a védekezésünk, így Földi Attila időt kért. Valami hiányzott, így a vendégek egyre közelebb kerültek, azonban Dombai Réka büntetője, majd hárompontosa után újra lendületbe jöttünk, így Laczka Miklós kikérte harmadik idejét. Hullámvölgyünket követően a negyed végére újra kialakult a húsz pont körüli különbség, így sikeresen visszavertük a pécsi támadást.PINKK pontokkal kezdődött a záró felvonás, azonban duplán jött rá a hazai válasz, így rögtön a negyed elején jött a vendég időkérés. Folytatódott az adok-kapok, azonban nem engedtünk az előnyünkből, így magabiztos győzelemmel búcsúzunk a Vasas Pasaréti Sportcentrumtól.

„Jó volt a hozzáállásunk, agresszívan kezdtünk. Voltak hullámvölgyeink, ami leginkább annak köszönhető, hogy ellenfelünk negyven percen keresztül zónázott. Összességében uraltuk a mérkőzést, boldog vagyok, hogy az utolsó hazai mérkőzést magabiztosan megnyertük” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Földi Attila.

Vasas Akadémia – PINKK-Pécsi 424 79-53 (23-13, 18-10, 17-19, 21-11)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Vukov S. 1, Smailbegovic N. 6, Budácsik D. 4, Boros B. 2, Böröndy V. 7/3, Karakasevic J. 10, Varga A. 13/3,  Heljic S. 10, Dombai R. 16/9, Tóth O. 10/3, Madár K.
PINKK-Pécsi 424: Cukic T. 12/3, Jáhni Zs. 8, Markovic J. 10/3, Molitor D. 2, Szűcs L. 8/6, Zsilinszky L. 4, Raus V. 3/3, Sánta P. 6, Vári Z., Szabó L., Csutorás F.