Milos Pavlovic győzelemmel kezdett a Vasas Akadémia kispadján, felnőtt csapatunk egy edzőmeccs keretein belül mérkőzött meg a BKG-Príma ellen. Lányaink 87-44-es sikert arattak.

Foghíjas csapattal vágtunk neki a 2020/21-es szezon első felkészülési mérkőzésének, fiataljaink egy része ugyanis Debrecenben, a 3×3-as ifjúsági fesztiválon pattogtat vasárnapig, külföldi játékosaink pedig még nem állnak Milos Pavlovic rendelkezésére.

Altmann Anna kosarával kezdődött a találkozó, új irányítónk, Papp Klaudia pontjaival pedig egy 6-0-t futottunk a mérkőzés elején. Mindkét oldalon akadtak hibák a negyed közepén, Bach Bogi extráival azonban sikerült elhúznunk az első játékrész végére.

Madár Kata percei következtek, fiatal játékosunk remekül élt a lehetőséggel és tíz pontot szerzett a második negyed közepén. Védekezésünkben volt egy-két apró hiba, azonban a félidőre magabiztos különbség alakult hiba két csapat között.

A szünet után Milos Pavlovic lányai ott folytatták, ahol abbahagyták. Kilenc percig nem talált gyűrűbe ellenfelünk, ami mindenképp a remek védekezésnek volt köszönhető. A jó védekezésből tudtunk erőt meríteni és indítani, így tovább nőtt a különbség.

A záró negyedben minkét csapat kieresztett egy kicsit, több hibával játszott mindkét fél, azonban ebben a szakaszban is jobbnak bizonyultunk.

“Egy nagyon hasznos, jó mérkőzést játszottunk a BKG ellen, elégedett vagyok a csapattal. Igyekeztünk a teljes mérkőzés alatt magas hőfokon játszani, ez azt gondolom sikerült. Őszintén egy kicsit meglepett az ellenfél védekezési stílusa, azonban a megbeszéltek szerint játszottunk és sikerült magabiztos győzelmet aratnunk. Hosszú út áll még előttünk, de jelenleg elégedett vagyok a csapattal és a hozzáállással” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Milos Pavlovic.

“Igyekeztünk betartani azokat a taktikai utasításokat, amiket az öltözőben megbeszéltünk. Bár kell még idő ahhoz, hogy teljesen összeszokjunk, egész jó volt a védekezésünk és szépen járt a labda. Nagyon tetszett az egész csapat hozzáállása, hiszen annak ellenére, hogy edzőmeccs volt, az utolsó másodpercig komolyan vettük a találkozót” – mondta a Vasas Akadémia játékosa, Papp Klaudia.

Vasas Akadémia – BKG-Príma 87-44 (22-14, 21-18, 18-6, 26-6)