U10-es csapatunk Kőbányára kapott meghívást, ahol kenguru tornát rendeztek. Az Amazonok remekül helyt álltak, mindkét mérkőzésüket magabiztosan, szép játékkal nyerték.

“A 2011-12-es születésű lányok meghívást kaptak a kőbányai tornára, ahol az első mérkőzést megilletődve kezdtük, nem láttuk vissza azokat a technikákat amiket eddig gyakoroltunk. A második félidőre megérkeztünk a meccsbe és sok lendületes ziccert dobtunk. Védekezésből sok szerzett labdánk volt. Az utolsó negyed lett igazán pontgazdag, ahol szinte mindenki kivette a részét a pontokból” – mondta a csapat edzője, Mecséri Alexandra.

Pannónia B – Vasas Amazonok 13-44 (2-10, 2+5-8+0, 2-8, 2-18)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Dávid Léna 8, Jakó-Szalai Zita 10, Gaál Száva, Tapodi Sára, Péter Zsófi, Kuntzl Anna 4, Ales Míra, Horváth Csilla 2, Remete Zsófi 2, Örsi Anna 10, Klemencsics Sára 2

“A második mérkőzést a túloldalon lévő győztes csapat ellen játszottuk. A lányok a mérkőzés elejétől kezdve nagyon szépen koncentráltak, amiből szép helyzeteket alakítottak ki. Többen is bátran elindultak bal ziccerre és ezek mellett a védekezésünk is sokat fejlődött, így még több labdát tudtunk szerezni. A második félidőt külön kiemelném, ahol mind a kettő negyed azt a feladatot kapta, hogy leütés nélkül kellett játszaniuk. Olyan szép helyzeteket alakítottak ki a lányok, hogy öröm volt nézni. Mindenkit a passzokkal helyzetbe tudtunk hozni és bátran vállalkoztunk. Összességében a torna nagyon hasznos volt és végre a 2012-eket is kitudtuk próbálni téthelyzetben, ahol remekül helyt álltak” – értékelt a csapat edzője, Kapornai Dóra.

Vasas Amazonok – Harmat Lány 54-8 (13-0, 10+8 – 2+6, 15-0, 8-0)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Klemencsics Sára 1, Dávid Léna 14, Jakó-Szalai Zita 9, Gaál Száva 3, Tapodi Sára 13, Péter Zsófi, Kuntzl Anna 3, Ales Míra 1, Horváth Csilla 1, Remete Zsófi 1, Örsi Anna 8