Fontos mérkőzésre készült NBI/B-s csapatunk, hiszen egy esetleges győzelemmel biztosíthatta második helyét a bajnokságban, egy fordulóval a bajnokság vége előtt. Az ellenfél a harmadik helyen álló PINKK-PVSK U23 volt, akik hozzánk hasonlóan felforgatott kerettel álltak fel a 3×3 válogatottakban szereplő játékosok hiánya miatt.

A lányok érezték a mérkőzés tétjét, és repülőrajtot vettek, zsinórban 10 pontot szerezve késztették időkérésre a vendégek edzőjét. Sikeresen zárkózott a pécsi gárda, 17-10-nél már Milos Pavlovic rendelte magához csapatát. Sikerült rendezni a sorokat, a negyed végére megnyugtató előnyt tudtunk kiharcolni (26-12). Sok cserével, bő rotációval dolgozott csapatunk, ennek ellenére folytatódott a magabiztos játék. Mindenki hozzá tudott tenni, sok látványos támadással és remek védekezéssel jelentkeztek a lányok, a félidőre pedig tetemes előnyt harcoltak ki (54-18).

A PINKK gárdáját érzékenyebben érintették a hiányzók, és junior játékosaink is remekül mozogtak két nappal a junior döntő után, így tovább nyílt az olló, a mérkőzés végére pedig sikerült elérni a 100 dobott pontot is, így végig növelve a különbséget végül kiütéses győzelemmel szerezték meg a második helyet a Vasas lányok (112-40). A csapat összes pályára lévő játékosa elérte a 10-es IBM mutatót, ezek közül is kiemelkedett Aho Tyra (22 pont, 4 gólpassz), Szerencsés Tamara (20 pont, 4 lepattanó), valamint Madár Eszter (17 pont, 7 lepattanó, 8 szerzett labda).

„Szinte teljesen felkészületlenül érkeztünk a mérkőzésre, hiszen a juniorok a saját döntőjükről érkeztek, ehhez jött 5 idősebb játékos, akik kevesebbet tudtak edzeni az utóbbi időszakban. Kihívás volt ez számukra és számomra is, de a PINKK is a főbb játékosai nélkül érkezett, így a mérkőzés kezdetétől kontrollálni tudtuk a játékot, negyedről negyedre sikerült ellépnünk ellenfelünktől. Elégedett vagyok lányokkal és hálás vagyok nekik, hogy végig követték az utasításaimat és elvégezték a feladatokat, amiket kaptak. Az eredmény egy nagy győzelem lett, gratulálok a lányoknak, de szintén gratulálok a PINKK csapatának az éves teljesítményükhöz és köszönjük, hogy partnerek voltak a mérkőzés eredeti időpontjának elhalasztásához a fiatalok országos döntője miatt, és sok sikert kívánok nekik a bronzérem megszerzéséhez” – értékelt a csapat edzője, Milos Pavlovic.

Vasas Akadémia – PINKK-PVSK U23 112-40 (26-12, 28-6, 24-14, 34-8)