NBI/B-s csapatunkat a DEAC látta vendégül vasárnap. Talán a hosszú utazás volt az oka, hogy a mérkőzés elejét nem a tőlünk megszokott ritmusban kezdtük, ám a folytatásba magunkhoz ragadtuk az irányítást és magabiztos győzelmet arattunk.

Az első negyedben még támadásban és védekezésben is kerestük a jó megoldásokat, de már a második játékrészre megtaláltuk az ellenszert a DEAC játékára. Több játékosunk is remek formában volt, aminek köszönhetően nem hagytuk érvényesíteni a hazai csapatot. Félidőt követően rátettek a lányok egy lapáttal, védekezésünk továbbra is agresszív és pontos volt, támadásban kíméletlen dobószázalékkal és sokkal gyorsabban játszottunk. Az utolsó negyedben volt néhány kihagyott üres helyzetünk, de a játék képe merőben nem változott. Magabiztos előnyünk volt, így nem volt kérdés, melyik csapat fog nyerni. Gratulálok a lányoknak, nagyon magabiztos teljesítményt nyújtottak. Külön kiemelném Szilvássy Lillát (21 IBM, 13 pont, 7 lepattanó, 4 kiharcolt fault), Láng-Miticzky Blankát (14 IBM, 11/3 pont, 3 kiharcolt fault, 2 assziszt) és Kádár Orsolyát (13 IBM, 10 pont, 4 lepattanó) – értékelt a csapat edzője, Igor Skocovski.

DEAC – Vasas Akadémia 40-84 (15-17, 6-25, 9-23, 10-19)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Láng-Miticzky B. 11/3, Ulrich Z., 2, Glatz B. 5, Van Rijs D. 2, Igaz E. 5/3, Gelei K. 6, Vágó A. 9, Szilvássy L. 13, Villányi D. 9/3, Kádár O. 10, Tóbel L. 6, László R. 6