A Vasas Akadémia az MTK-Budapest csapatát fogadta este Pasaréten, Földi Attila lányai pedig meggyőző játékot mutatva, 85-64-es győzelmet arattak.

Dombai Réka kosarával kezdődött a találkozó, lányaink pedig rögtön letámadással próbálkoztak. Süle duplája után Tóth Orsi tört be, és ziccerrel fejezte be az akciót. A negyedik letámadás már eredménnyel járt, Tóth Orsi kényszerítette az alapvonalon kívülre ellenfelét, a bedobást követően pedig Dombai Réka talált be. Remekül működött az összjáték támadásban, 25 pontot dobott a Vasas Akadémia az első tíz percben, védekezésben azonban akadtak hiányosságok. Ennek ellenére nyolc pontos előnnyel zártuk a negyedet.MTK pontokkal folytatódott a találkozó, a mieink pedig másfél perc után találtak be először. Öt percen keresztül nem nagyon találták a csapatok a gyűrűt, a negyed második felében azonban mindkét oldalon nőtt a hatékonyság. Tíz pontos különbségnél Nagy Dorottya, a vendégek mestere 3:43-al a vége előtt időt kért. A nagyszünetre magabiztos különbséget alakított ki csapatunk, 46-29-et mutatott az eredményjelző.Hazai pontokkal kezdődött a harmadik negyed, előbb Mia Karakasevic, majd Bach Bogi talált be. Kicsit több, mint négy perc alatt 14 pontnál jártak a Vasasos lányok, ráadásul jó hatékonysággal dobtunk közelről és távolról is, így újabb vendég időkérés következett. Tóth Orsi előbb egy labdaszerzést követően ziccerből, majd a hárompontos vonal mögül volt hatékony, így a különbség húsz pontra nőtt. A negyed második felében jöttek a cserék Vasas oldalon, a különbség pedig harminc pont fölé duzzadt.Madár Kata büntetői nyitották az utolsó játékrészt, fiatal cseréink pedig jól állták a sarat védekezésben, támadásban pedig szép akciók és kosarak születtek. Állandósulni látszott a különbség a két csapat között, és bár az MTK-nak sikerült kozmetikáznia az eredményen, a győzelmünk nem forgott kockán.

„Kicsit döcögősen kezdtük a mérkőzést, utána azonban kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottunk. Örülök, hogy mindenki játéklehetőséghez jutott, ráadásul a lányok éltek is a lehetőséggel” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Földi Attila.

Vasas Akadémia – MTK-Budapest 85-64 (25-17, 21-12, 28-14, 11-21)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Boros B. 3, Smailbegovic N. 2, Heljic S. 13/3, Vukov S. 3, Budácsik D. 5, Madár K. 3, Böröndy V. 10, Bach B. 6, Karakasevic J. 6, Tóth O. 17/3, Dombai R. 8, Varga A. 9/3
MTK-Budapest: Szeitl V. 4/3, Süle K. 10, Czirják N. 10/6, Szabó F. 15, Pusztai S. 2, Szabó B. 7/3, Wéber F. 6, Hegedűs J. 10, Gróf T., Bernáth R., Koch D., Schiroky S.