A hétvégi bajnoki szünet miatt felkészülési mérkőzést játszott a Vasas Akadémia NBI/A-s csapata az Atomerőmű KSC Szekszárd otthonában a hétvégén. A vártnál simább győzelmet arattak lányaink, ami jót tett az önbizalmunknak.

A 2022/23-as szezon talán legfontosabb mérkőzése vár Milos Pavlovic tanítványaira a hétvégén, hiszen egy meccsen fog eldőlni a Play-Off-ba jutás, a legjobb nyolcba kerülés ráadásul nemcsak rajtunk múlik. Kemény ellenfelet választott vezetőedzőnk a felkészülési mérkőzésre, a Szekszárd otthonában ugyanis sosem könnyű játszani. Két extra egyéni teljesítménnyel és jó csapatmunkával sikerült legyőznünk a KSC-t, ami jó lendületet adhat az alapszakasz utolsó mérkőzéséhez.

Fájó vereséget szenvedtünk a TFSE-MTK ellen, éppen ezért gatyába kellett rázni a csapatot, hogy jó energiával vágjunk neki a BKG elleni felkészülésnek. Különösebb nyomás nélkül érkeztünk Szekszárdra és egy igazán szolid meccset játszottunk. Jól működött a védelmünk és kifejezetten jól reagáltuk le az ellenfél taktikai változtatásait. Dia és KP dobóteljesítménye átlagon felüli volt, ami remélhetőleg meghozta a kellő önbizalmat. Kevés időnk maradt hátra, bízom benne, hogy a legjobb formánkat tudjuk majd nyújtani szombaton – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Milos Pavlovic.

Atomerőmű KSC Szekszárd – Vasas Akadémia 65-91 (14-22, 17-23, 14-25, 20-21)
Pontszerzők:
Atomerőmű KSC Szekszárd: Studer Á. 4, Mányoki R. 8/3, Bálint R. 8/6, Goree C. 20/3, Boros J. 4, Miklós M. 7, Krnjic S. 5, Szűcs G. 5/3, Dudasova N. 4, Horváth D., Wallace S., Holcz R.
Vasas Akadémia: Nunn S. 6, Papp K. 29/12, Szerencsés T. 2, Pardee K. 29/21, Madár E. 7, Budácsik D. 7/3, Tóth O. 3, Madár K. 8, Salamon Zs., Van Rijs D.