Tegnap délután játszotta le a Vasas Akadémia felnőtt csapata az NBI/A PlayOutjának második fordulóját. Földi Attila lányai végig kézben tartották az irányítást, és magabiztos sikert arattak a PINKK-Pécsi 424 otthonában.

A megbeszéltek alapján, komolyan kezdtük el a mérkőzést, és nagyon profin álltunk hozzá, ami rögtön meg is mutatkozott a kezdésnél. Azonnal a kezünkbe vettük az irányítást és szép előnyt építettünk ki a mérkőzés első negyedében.

A második negyedben egy pár pillanatra volt hullámvölgyünk, de együtt, csapatként gyorsan kilábaltunk belőle, és ebben a negyedben is mi jöttünk ki győztesen, így magabiztos előnnyel mehettünk a pihenőre.

A múltkori mérkőzéshez képest most nem álltunk meg és folytattuk ugyanúgy a jó játékunkat, ezáltal növeltük az előnyt, és korán eldöntöttük a mérkőzés győztesének kilétét.

Az utolsó negyed csak formalitás volt és kihasználtuk arra, hogy gyakoroljunk, és mindenki lehetőséget kapjon.

“Örülök, hogy továbbra is kiváló a hozzáállásunk, nem estünk szét, hanem ahogy hangoztattam csapatként, összetartva együtt megyünk tovább a kitűzött céljaink felé. Ez a legfontosabb a jelenlegi helyzetben, és a csapat megfelel ennek az elvárásnak. Külön öröm, hogy mindenki játszhatott, és hogy nagyon sok szép megmozdulásunk volt” – értékelt a Vasas Akadémia vezetőedzője, Földi Attila.

Pinkk-Pécsi 424 – Vasas Akadémia 50-88 (15-27, 10-22, 15-21, 10-18)
Pontszerzők:
PINKK-Pécsi 424: Jáhni Zs. 17, Cukic T. 9, Sánta P. 13, Csutorás F. 2, Podrug E. 2, Vári Z. 3/3, Markovic J. 4, Zsilinkszki L., Szűcs L., Szabó L., Dzankic R., Raus V.
Vasas Akadémia: Heljic S. 18/3, Tóth O. 8, Dombai R. 10, Bach B. 14/6, Karakasevic J. 5, Vukov S. 2, Budácsik D. 7, Böröndy V. 7, Smailbegovic N. 6, Varga A. 11/3, Boros B, Hizsnyik D.