Szerdán kora este a DEAC érkezett Pasarétre, mely NBI/B-s csapatunk ellen lépett pályára. Fiatal keretünk meggyőző teljesítményt mutatott az első pillanattól kezdve.

Vegyes kerettel, egy nagyon fiatal összeállításban léptünk pályára egy rutinosabb debreceni csapat ellen. Fiatal játékosaink azonban nagy elánnal és nagy lendülettel kezdtek, főleg védekezésben, és csak négy pontot engedtek az ellenfélnek az első negyedben. Magabiztos vezetésünk mellett kicsit csökkent a lendület a folytatásban, ami támadásban látszódott meg, mert védekezésünk továbbra is stabilnak volt mondható. A harccal, valamint az akarattal továbbra sem volt probléma. A második félidőben mindkét negyedet egy-egy ponttal elveszítettük, de nagyon jó volt látni, hogy akármikor közelebb jött az ellenfél a csapatunk tudott reagálni és nem esett pánikba, így azt lehet mondani, hogy végig uralva a mérkőzést megérdemelten nyertünk.

„A cél az volt, hogy védekezésben mindenki maximumot hozzon, támadásban pedig minél egyszerűbb játékkal, bátran, kreatívan, és vállalkozva játszanak a fiatalok. Nyugodtan mondhatom, hogy nagyon sok szép megmozdulással, csapatként, mindenki részvételével egy szép győzelmet arattunk, és megmutatkozott, hogy jó úton járunk” – mondta a csapat edzője, Földi Attila.

Vasas Akadémia – DEAC DSI 58-49 (18-4, 8-11, 15-16, 17-18)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Kun R. 4, Vígh B. 5, Dúl T. 2, Mudra V. 7, Boros B. 4, Kuncz P. 6, Madár K. 6, Altmann A. 7, Szerencsés T. 7, Tóth F. 5, Sitku Zs. 4, Nagy L. 1