U12/A csapatunk két mérkőzésen tette próbára tudását a hétvégén, lányaink a hiányzók ellenére remek teljesítményt tudtak nyújtani. Mindkét találkozón magabiztos Vasas győzelem született, aminek köszönhetően az Amazonok a B csoportban folytathatják.

„Első mérkőzésünket nagy lendülettel és lelkesedéssel kezdtük, ennek köszönhetően már az első negyedben magabiztos előnyre tettünk szert. A lányok figyelték az utasításokat, igyekeztek minden feladatot végrehajtani. Sajnos a sok pontatlan passz és kihagyott ziccer miatt nem tudtunk nagyobb előnyre szert tenni, de így is stabil győzelmet arattunk. Külön öröm számomra, hogy a múlt héten Kecskeméten elszenvedett vereség után tudatosan javítani kezdtük az ott elrontott hibáinkat, futottunk és agresszívan védekeztünk. A mérkőzés másik nagy pozitívuma Kata és Örsi Anna játéka, akik minden edzésen jelen vannak, a szorgalmuk pedig most beérett, nagyon okosan és bátran játszottak” – mondta a csapat edzője, Kapornai Dóra.

Vasas Amazonok – KöLöKöS Fiúk/A 65-32 (24-4,23-10,10-4,8-14)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Éber Janka 13, Jusztin Áfra 9, Kövesdi Lujzi 9, Mayr Jana 8, Balás-Piri Kata 7, Örsi Anna 6, Varga Sára 6, Deák Nóri 3, Deák Zsófi 2, Juhász-Kelly Hanna 2

„A második meccsünk előtt hasonló stabilitást és agresszivitást kértünk a lányoktól, amit az első negyed elején sajnos nem tudtunk megvalósítani. Nagyon lassan kapcsoltunk támadásról védekezésre, nem találtuk meg az embereinket. A negyed közepétől azonban elkezdtük a saját, sok passzos játékunkat játszani, ennek köszönhetően több könnyű kosarat szereztünk. A második negyedtől újra a kezünkbe vettük az irányítást, Janka vezérletével pedig nagy különbség alakult ki a két csapat között. Ezzel a két győzelemmel a B csoportba kerültünk, keményen készülünk a következő fordulóra, ahol reményeim szerint már teljes csapattal tudunk kiállni” – értékelt Kapornai Dóra.

Újpest-MT/A – Vasas Amazonok 21-69 (6-12,5-20,8-14,2-23)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Éber Janka 23, Deák Zsófi 12, Varga Sára 10, Balás-Piri Kata 5, Kövesdi Lujza 5, Mayr Jana 4, Jusztin Áfra 3, Juhász-Kelly Hanna 2, Bogyó Laura 2, Örsi Anna 2, Deák Nóri 1