Magabiztosan győzött Pasaréten az Uni Győr MÉLY-ÚT csapata az 5-6. helyért folyó párharc második mérkőzésén. Szorosan indult a találkozó és félidőben a Vasas szurkolók nagy rész bizakodott, hiszen a különbség nem volt óriási és ismertük csapatunk nyitányait a szünet után. Nem sikerült a bravúr, ennek ellenére a 6. hely fantasztikus teljesítmény Milos Pavlovic együttesétől.

Légiósok pontjaival kezdődött a Vasas Akadémia – Uni Győr MÉLY-ÚT párharc második mérkőzése, Canada után Mompremier is betalált a győrieknél. Hazai oldalon Madár Eszti nyitotta meg a pontgyártást, majd Tóth Orsi is betalált. Ellenfelünk igyekezett az első mérkőzéshez hasonló forgatókönyvet írni, célt is találtak a győri dobások. Öt pontos is volt már a hátrányunk, amikor Dúl Terka keresztpasszából Tóth Orsi tudott hárompontost értékesíteni. Hátára vette csapatát támadásban a negyed közepén Tóth Orsi, több szép megoldása is volt játékosunknak. Mompremier palánk alatti játékával ezúttal is meggyűlt a bajunk, ami pontokban talán még nem is annyira, lepattanókban azonban annál inkább meglátszott. Nyolc perc játék alatt 6 pontot és 7 lepattanót gyűjtött a vendégek centere. Végig ott lihegtünk ellenfelünk tarkóján, az utolsó másodpercek azonban újra Mompremierről szóltak. Az ő dobásával zárult a játékrész, ahol négy pont volt a különbség.

Szerencsés Tami büntetőinek örülhetett a hazai publikum, ami után ismét a vendégek 32-ese talált be. A győri támadólepattanóknak köszönhetően több pontot is szerezni tudott ellenfelünk második esélyből, amit Milos Pavlovic is szóvá tett lányainknak a pálya széléről. Pontok tekintetében szegényebb volt a második negyed, ami nem nekünk kedvezett. Tartani tudta ellenfelünk öt pont körüli előnyét, amit leginkább a lepattanózásnak köszönhetett. Nem zártunk ki megfelelően védekezésben, kétszer annyi lepattanót szedett a rivális. Dombai rohamával először alakult ki kétszámjegyű különbség a csapatok között, Milos Pavlovic pedig elérkezettnek látta az időt, hogy elbeszélgessen lányaival. Pusztai Petra találatával javítani tudtunk, de a félidő utolsó pontjait Oroszova neve mellé írhattuk be, amivel a Győr 31-42-es vezetéssel mehetett pihenni. Mompremier nemcsak magasságával tűnt ki a mezőnyből, 16 pontjával és 17 lepattanójával ő volt a legeredményesebb játékos húsz perc játékot követően. Hazai oldalon Tóth Orsi 9, Bach Bogi 5, Smailbegovic Nadia pedig 4 ponttal állt.

Dombai labdaszerzése két pontot ért a Győrnek fordulást követően, majd egy újabb eladott labdát követően Dubei értékesített egy triplát. 7-0-val kezdett ellenfelünk, biztosan nem ez volt Milos Pavlovic terve, akik két perc játék után kénytelen volt időt kérni. Smailbegovic Nadia talált be, vezetőedzőnk pedig agresszív védekezésre biztatta csapatát. Sok hibával játszottunk, melynek köszönhetően a győriek diktálni tudták a tempót. Támadásban nagyon nem találtuk a ritmust, nyílni kezdett az olló. Canada vezérletével harminc pontra nőtt a különbség, talán egy pillanatra a harci kedv is eltűnt a pályán.

Török büntetői és Mompremier újabb találata növelte a vendég előnyt, hazai oldalon Salamon Zsófi büntetői jelentették az első pontokat a záró negyedben két perc játékot követően. Nem nézett ki jól a játékunk, pontatlanok voltunk támadásban, védekezésben pedig hiányzott a megszokott agresszió. Nagy előnye ellenére jobban hajtott az ellenfél, nálunk már a fáradság is kezdett úrrá lenni. Nem maradt igazán megválaszolatlan kérdés a folytatásban, magabiztos előnyét végig tartotta a Győr, amivel kiérdemelték az 5. helyet. A Vasas Akadémia a 6. helyen zárta a bajnokságot, ami annak tudatában, hogy légiós nélkül és legfiatalabb csapatként tettük mindezt fantasztikus.

„Már a mérkőzés elején engedtünk olyan dolgokat ellenfelünknek, amit nem szabadott volna. 14 támadólepattanót szedett a Győr egy félidő alatt, ami teljesen szétzilálta a védekezésünket és rotációnkat. Elvesztettük az önbizalmunk, ami plusz bátorságot hozott a másik oldalon. Ez az első alkalom, amikor nem lehetek elégedett a második félidei teljesítményünkkel. Nem az eredmény és a különbség a lényeg, hanem az, hogy milyen stílusban játszunk. Nem ezért dolgoztunk ilyen hosszú időn át, az biztos. Néhány tényező tovább nehezítette ezt a meccset számunkra, de kifogásokat egyáltalán nem akarok keresni. Nem lehetek mérges a lányokra, hiszen büszkének kell lennünk, hogy a hatodik helyen olyan csapatok mögött zártunk, mint egy Euroliga győztes Sopron, egy Szekszárd és szorosan a Győr mögött végeztünk, amely sokkal rutinosabb és jóval nagyobb költségvetéssel dolgozik. Az első meccsen megmutattuk, hogy ilyen nagy csapatokat is meg tudunk szorongatni, a mai nem a mi napunk volt” – mondta a mérkőzés végén Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője.

Vasas Akadémia – Uni Győr MÉLY-ÚT 48-85 (19-23, 12-19, 8-29, 9-14)