Hazai pályán sem sikerült a bravúr az Atomerőmű KSC Szekszárd ellen annak ellenére, hogy mindent megpróbáltunk. Jól kezdték a mérkőzést lányaink, a csütörtöki meccshez hasonlóan most is csapatmunkával igyekeztünk megnehezíteni az ellenfél dolgát. A rutinos ellenfél azonban kézben tudta tartani az irányítást, a kétszámjegyű különbség kialakítását követően.

Mindent egy lapra feltéve, agresszívan kezdték lányaink a találkozót, amivel sikerült meglepni ellenfelünket. Tóth Orsi kosara nyitotta meg a pontgyártást, aki szépen futott be a palánk alá. Friskovec dupláját követően Papp Dia játszotta meg Salamon Zsófit, így ismét átvettük a vezetést. Sok volt a pontatlanság mindkét oldalon, hibákra tudtuk kényszeríteni a szekszárdiakat. Fej-fej mellett küzdöttek a csapatok, a negyed felénél döntetlenre állt a mérkőzés. Friskovec triplájával tudott némileg elszakadni ellenfelünk, ám Bach Bogi jóvoltából már a következő támadásnál tudtunk zárkózni. Madár Eszti előzte meg ellenfelét a palánk alatt, labdaszerzését azonban nem tudtuk kihasználni. Morgan pályára lépése jó húzásnak tűnt a Szekszárd részéről, a légiós irányító négy pontot is szerezni tudott rövid idő alatt. Nagy volt az iram a pályán, Milos Pavlovic pedig igyekezett frissen tartani csapatát. Már az első negyedben minden játékosunk kapott lehetőséget a bizonyításra, ami jó húzásnak bizonyult mesterünk részéről. Nagy volt a sürgés-forgás a hazai kispadnál, ám ennek köszönhetően nem tudott elhúzni az ellenfél. Papp Dia sikeres büntetőivel négy pontra zárkóztunk az utolsó másodpercekben.

Fotó: Balogh Dávid
Fotó: Balogh Dávid

Húsz másodperc alatt Bach Bogira és Pusztai Petrára is fújtak egy faultot a játékvezetőek, a második szekszárdi bedobást követően Goree tudott eredményes lenni. Csapatkapitányunk távoli hárompontossal igyekezett feltüzelni a pályán lévőket, a vendégek azonban apró léptekkel kezdtek elhúzni. Goree újabb találatával először alakult ki kétszámjegyű különbség, amire vezetőedzőnk azonnal időkéréssel reagált. Némileg megfontoltabb lett a folytatásban mindkét együttes, ez azonban nem feltétlenül járt pontosabb játékkal. Salamon Zsófi védekezett szépen Krnjic-en, ám a labda visszaesett az ellenfél kezébe és ki tudott harcolni egy faultot. Fiatal centerünk a következő akcióban negyedik személyiét is bezsebelte, amiért a kispadra kényszerült. Élni tudott ellenfelünk a büntetők adta lehetőséggel, melynek köszönhetően tíz pont felett tudta tartani előnyét. Tóth Orsi védelmében szólalt fel Milos Pavlovic az oldalvonal mellett, amit a játékvezetők technikai figyelmeztetéssel honoráltak. Krnjic büntetője ezúttal nem talált célt, ennek ellenére Gereben duplájával először vezetett húsz ponttal a Szekszárd, amit meg tudott tartani a félidőre.

Fotó: Balogh Dávid
Fotó: Balogh Dávid

Radócz Fanni triplájára Friskovec válaszolt a túloldalon, a harmadik negyed elején a támadójátéké lett a főszerep. Radócz Fanni mellett Bach Bogi feleltek a hazai pontokért, nagy kedvvel és lendülettel tértek vissza lányaink a félidőről. Csapatkapitányunk ismét bizonyított, saját testi épségét nem kímélve támadta a gyűrűt. Piócaként tapadtunk ellenfelünkre, és lassan faragtunk is a hátrányból. Szekszárdi időkérés következett a harmadik negyed felénél, melyet követően hatékonyabbá vált ellenfelünk játéka. Nem tudtunk már olyan könnyen kosarat szerezni, a tapasztalt légiósok pedig visszaállították a húsz pontos különbséget. Budácsik Dorka hárompontosa adott plusz energiát a hazai lábakba, Friskovec azonban mint mindig, most is tudta, hogyan kell helyére ültetni a hazai kispadot és közönséget. A dudaszóval egy időben még Studer is értékesített egy triplát.

Fotó: Balogh Dávid
Fotó: Balogh Dávid

Nem maradt túl sok megválaszolatlan kérdés az utolsó negyedre, lányaink ennek ellenére kitették szívüket a pályára. Nem rólunk szólt azonban az utolsó tíz perc, a KSC ugyanis komoly hajrába és erődemonstrációba kezdett. Milic játékának köszönhetően jöttek a vendég pontok, a szekszárdi centerek ráadásul mindkét palánkot igyekeztek uralni. Nem adtuk fel a harcot, Tóth Orsi után Dúl Terka is értékesített egy hárompontost, de sajnos vendég oldalon sokkal könnyebben jöttek a kosarak, mint nálunk. Beigazolódott tehát a Szekszárd jóslata, amely a párharc elején két meccses negyeddöntőt tervezett. A Vasas Akadémia a Ludovika-FCSM Csata ellen folytatja a Play-Off-ot, ahol a tét a legjobb hatba kerülés.

“Igyekeztünk javítani az első mérkőzés hibáit, ami részben sikerült is. Ettől függetlenül a két csapat közti minőségbeli különbség továbbra is megmaradt. Megpróbáltunk sokat rotálni annak érdekében, hogy frissek tudjunk maradni negyven percen keresztül és harcoltunk a végsőkig. Annyi izmot és rutint azonban, amennyi kellene egy ilyen jó csapat legyőzéséhez nem lehet pár nap alatt megszerezni. Nagyon hasznosak ezek a mérkőzések egy ilyen fiatal csapat számára, hiszen saját bőrünkön tapasztaljuk meg, milyen a kosárlabdázás magasiskolája. Remélem sokat tudtunk tanulni a párharcból és ezáltal jobb csapattá válunk” – nyilatkozott a mérkőzés végén Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője.

Vasas Akadémia – Atomerőmű KSC Szekszárd 55-88 (15-19, 9-25, 16-19, 15-25)