Nemzetközi tornára kapott meghívást Szczecinbe, Lengyelországba U16/B együttesünk, amely a kétnapos rendezvényen összesen négy mérkőzést játszott volna. Mivel a második napon volt némi csúszás, így végül három találkozón vehettek részt lányaink, akik méltó módon képviselték Akadémiánkat.

A berlini csapat ellen nagyon jó energiával játszottunk és sikerült több taktikai feladatot gyakorolnunk a mérkőzés során. A védekezésünk agresszív volt és fegyelmezett, viszont a támadásaink befejezéseiben akadtak problémák. Borzasztóan dobtuk a büntetőket, amire a védekezésben nyújtott erőfeszítések miatt kevesebb fókusz jutott, de ez nem lehet mentség erre. Jó ideje nyomatékosítjuk a lányok fejébe, hogy a büntetőkkel meccseket lehet nyerni vagy épp el lehet bukni – mondta a csapat edzője, Ambrus Szandra.

Vasas Akadémia – Berlin 68-53 (15-17, 21-12, 16-14, 16-10)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Pácza B. 17/3, Szíj-Krisánszky Z. 17, Vértes V. 8, Éber J. 5, Karli D. 4/3, Kendelényi L. 2, Béres-Nagy Sz. 2, Nagy B. 3/3, Bodnár S. 4, Kövesdi L. 4, Márton L. 1, Tompa N.

A hazai csapat nem volt egy szinten velünk, amit a lányok az első perctől kezdve meg is mutattak a pályán. Az egész mérkőzést uraltuk, 35 percen keresztül kőkemény védekezést produkáltunk. Örülök annak, hogy ebből, valamint a pontgyártásból is minden játékosom kivette a részét. Remélem belátja és elhiszi a csapatom, hogy becsületes és alázatos munkával ilyen teljesítményre is képesek – számolt be a házigazda elleni mérkőzésről Ambrus Szandra.

Wilki Morskie Szczecin – Vasas Akadémia 26-127 (6-32, 6-38, 10-26, 4-31)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Béres-Nagy Sz. 18/3, Pácza B. 12, Szíj-Krisánszky Z. 14, Vértes V. 16/3, Karli D. 9, Márton L. 5, Kövesdi L. 8, Nagy B. 12, Kendelényi L. 11, Tompa N. 12, Bodnár S. 6, Éber J. 4.

A Bialogard csapata három évvel idősebb lányokból állt, ami visszatükröződött a játék minden szegmensén. Nehezebb volt ellenük védekezni, dobás után kizárni és nehezebb volt ellenük támadásokat is indítani. A lányok most találkoztak először 1:3:1-es zóna védekezéssel, ami ellen sikerült üres dobóhelyzeteket kialakítanunk. Harcias, kemény mérkőzés volt, ahol az utolsó másodpercben nálunk volt a meccslabda. Kiharcolt fault után, két büntetőhöz jutottunk, de nem tudtuk értékesíteni egyiket sem. A hosszabbításban a fáradtság és a fizikai fölény is rányomta a bélyegét a végjátékra, így vereséggel fejeztük be a tornát. Bár az utolsó napra a játékhoz való hozzáállás kicsit alábbhagyott, de ezt leszámítva büszkék lehetünk a csapatra, mert a nehézségek mellett szépen teljesítettünk. A szombati napon két mérkőzést játszottunk volna, de az esti utolsó összecsapást a program időbeni csúszása, illetve a mérkőzés csekély sportértéke miatt lemondtuk. Ellenfelünk újra a Szczecin csapata lett volna, akiket előző nap 101 ponttal vertünk. Köszönjük, hogy részt vehettünk ezen a tornán, mindegyik mérkőzés jól szolgálta a fejlődésünket – értékelt Ambrus Szandra.

Vasas Akadémia – Bialogard 39-42 (10-12, 8-7, 9-8, 10-9, 2-5)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Pácza B. 17, Vértes V. 5/3, Karli D. 2, Béres-Nagy Sz. 4, Szíj-Krisánszky Z. 5, Kendelényi L. 4, Tompa N. 2, Márton L., Kövesdi L., Éber J., Nagy B., Bodnár S.