Ismét kettős győzelemmel zárták a hétvégét a Vasas Amazonok, a gyerek bajnokság hetedik fordulójának remek mérlege alapján lányaink vissza kerültek a B csoportba.

“Kicsit álmosan, de annál motiváltabban érkeztünk reggel a Darázsfészek csarnokba. Szerettük volna visszafoglalni a minket megillető helyet a B csoportban, amit az előző fordulóban sajnos a COVID miatt vesztettünk el. Mind a két csapatot jól ismerjük, többször játszottunk ellenük a bajnokság során. Először a BEAC-os lányok ellen léptünk pályára. Rögtön magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, agresszív védekezésünkkel sikerült meglepni az ellenfelet. Zsófi megállás nélkül szórta a kosarakat, így magabiztos előnyre tettünk szert már az első negyed végére. A második negyedben egy kicsit megingott a pontgyártás. Bátor kiharcolt faultok után sajnos rengeteg büntetőt hibáztunk, de jó védekezésünknek köszönhetően ezt a negyedet is meg tudtuk nyerni. A harmadik játékrészt nagyon dekoncentráltan kezdtük, nyoma sem maradt a meccs eleji lendületnek. Sajnos ennek meg is lett az eredménye, összesen 6 pontot tudtunk dobni egy egész negyed alatt, ezzel ellenfelünknek lehetőséget adtunk a felzárkózásra. A negyedik negyedben azonban a Frotti-Blanki duó által vezetett ötösünk esélyt sem adott a BEAC lányainak. Csúsztunk-másztunk a labdákért, sorra dobtuk a kosarakat. Jó védekezésünknek köszönhetően ellenfelünk az utolsó négy percben nem is tudott pontot szerezni, így végül magabiztosan nyertük a mérkőzést” – mondta a csapat edzője, Farkas Fanni.

Vasas Amazonok – BEAC Újbuda KA 52-39 (17-7, 10+5-8+5, 6-14, 14-5)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Toman Zsófi 13, Tóth Frotti 10, Bogdán Fanni 8, Pácza Blanki 7, Karli Dóri 6, Vértes Vanda 3, Béres-Nagy Szofi 2, Firle-Kiss Bora 2, Márton Lia 1

“A második meccsen számítottunk rá, hogy a fiúkból álló ellenfelünk gyors és agresszíven védekezik, mégis megilletődtünk az első pár percben. Szerencsére a kezdeti sokk után sikerült felvennünk a kesztyűt és végre a saját játékunkkal tudtuk játszani. Rengeteget fejlődtek a lányok az elmúlt időszakban és ez végre a pályán is megmutatkozott. Jó volt látni, hogy rengeteg – szinte leütés nélküli – indítás kosarat dobtunk, illetve a ziccerek mellett már külső dobásokat is vállaltak a lányok, külön öröm, hogy nagyon jó százalékkal. Büszkék vagyunk rá, hogy a csajok az utolsó pillanatig küzdöttek, ennek meg is lett az eredménye. Várjuk a következő fordulót, szeretnénk az A csoportban befejezni a bajnokságot” – értékelt Farkas Fanni.

MAFC Heisler – Vasas Amazonok 53-65 (8-18, 9+3-12+4, 14-18, 19-13)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Fidel-Kiss Bora 14, Pácza Blanka 11, Toman Zsófi 11, Tóth Frotti 7, Vértes Vanda 6, Karli Dóri 5, Márton Lia 4, Bogdán Fanni 3, Hollai Laura 2, Zeibig Emma 2