Pénteken lezárta a 2019-es évet a Vasas Akadémia NBI/B-s csapata, amely az MTK-Budapest otthonába látogatott. Junior lányainknak nem volt könnyű dolga, ráadásul egy sérülés is hátráltatott minket.

“Az idei év utolsó NBI/B-s meccsén sajnos nem jártunk sikerrel. Egy erősebb ellenfél ellen játszottunk, nem teljes csapattal, hiszen csak a juniorokat vetettük be az MTK ellen. Rosszul kezdtük a mérkőzést, gyengén védekeztünk, támadásaink pontatlanok voltak, ellenfelünk pedig kihasználta ezeket a hibákat, és már az első negyed végén 26-15-re vezettek. A második játékrészben sem játszottunk a megszokott ritmusban, ráadásul Altmann Anna is megsérült a negyed derekán. Támadásban láthatóan hiányzott a rutin, hogy tartani tudjuk a lépést. Voltak ugyan szép momentumok, azonban a nagyszünetre magabiztos előnyre tett szert a házigazda. A második félidőt zónával kezdtük, ami hatékonyan működött, ennek ellenére nem tudtunk közelebb kerülni ellenfelünkhöz. Az utolsó negyedben nem adtuk fel, több lehetőségünk is volt a felzárkózásra, azonban sok kihagyott dobásunk és ziccerünk volt, a pont nélküli játék pedig az MTK-nak kedvezett. Szeretném megdicsérni Dúl Terkát (20 IBM, 16 pont, 5 assziszt), valamint Kuncz Petrát (14 IBM, 11 pont, 6 lepattanó). Fiatal csapatunk újabb hasznos mérkőzésen van túl, ami a további fejlődést szolgálja” – mondta a csapat edzője, Igor Skocovski.

MTK-Budapest – Vasas Akadémia 66-52 (26-15, 19-14, 15-12, 6-11)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Vígh B. 7, Dúl T. 16, Siklós D. 3, Mudra V. 2, Altmann A. 6, Kuncz P. 11, Lőrinczy P., Salamon Zs. 2, Nagy L. 5, Kuncz P. Barbara
MTK-Budapest: Gróf T. 9, Gróf J. 3, Koch D. 17, Szeitl V. 16, Salay K., Serfőző V., Pál Sz. 13, Schiroky Sz. 2, Munkácsi E., Hajdu R., Gocsman A.