Két hazai mérkőzést követően a hétvégén ismét Pasaréten játszik felnőtt csapatunk, ellenfelünk ezúttal a Sopron Basket lesz.

A szerdai bajnokin 70-59-re győztük le a PINKK-Pécsi 424-et, vasárnap azonban újra otthon lépünk pályára. A Sopron Basket meggyőző teljesítményt nyújtott eddig a magyar bajnokságban, kilenc győzelemmel veretlenül vezeti a tabellát. Ellenfelünk ráadásul az Euroligában is érdekelt, ahol derekasan helyt áll egyelőre a kontinensviadal B csoportjában.

A győzelem helyett, valószínűleg a tisztes helytállás a cél a hétvégén, mindezt úgy, hogy továbbra sem számíthatunk egyik legrutinosabb játékosunkra, Bach Boglárkára, akinek továbbra sincs rendben a bokája. A legek csatájában fiatal csapatunk számára a rutinszerzés lehet a legfontosabb: „Tudjuk, hogy a liga a legjobb csapata, és nemcsak a liga, hanem Európa egyik legjobb csapata a Sopron. Pont ennek kell lennie a motiváló erőnek fiatal játékosaink számára, hogy vasárnap szupersztárok ellen játszhatnak. Eredménytől függetlenül megpróbálunk minél több szép dolgot csinálni támadásban és védekezésben, mert azt gondolom, hogy minden jó megmozdulás egy élmény egy ilyen szintű csapat ellen” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Földi Attila.

A mérkőzés előtti teljes nyilatkozatot az alábbi linken tekinthetik meg: https://www.youtube.com/watch?v=l5Rv0ii1Y1Q

A mérkőzés vasárnap 18:00-kor kezdődik a Pasaréti Sportcentrumban.