Remekül indult a TFSE-MTK elleni találkozó lányaink számára, a korán kialakult előny azonban kicsúszott a kezeink közül. A hazai csapat a második negyedtől uralni tudta a találkozót, minden felzárkózási kísérletünkre volt válaszuk. A TF győzelme egyúttal azt is jelenti, hogy ők jutnak be Magyar Kupa nyolcasdöntőjébe.

Hosszú kihagyás után, a Vasas Akadémia színeiben először léphetett pályára Radócz Fanni, akinek a bemutatkozása nem volt túl szerencsés. Bő három perc játékot követően játékosunk a lábához kapott, bízunk benne, hogy nem utoljára láthattuk pályán ebben a szezonban. Bernáth hárompontosával kezdődött a találkozó, melyre lányaink egy 10-0-s rohammal válaszoltak, így négy perc játékot követően a TFSE kénytelen volt időt kérni. Feléledt a hazai csapat a rövid fejmosást követően, azonban Bri Fraser vezérletével, aki hét perc alatt 10 pontot dobott, kézben tartotta az irányítást a Vasas. Alisia Jenkins pontjaival azonban kiegyenlített, majd Chanise Jenkins triplájával át is vette a vezetést a TF a negyed végére.

Határozottan jobban kezdte a második felvonást a hazai csapat, Dúl két triplájával hirtelen nyolc pontos hátrányba kerültünk, Milos Pavlovic kénytelen volt időt kérni. Nagy harc árán sikerült zárkóznunk, négy pontra sikerült megközelíteni ellenfelünket, ekkor azonban újra a TFSE percei következtek. Markovic és Bernáth pontjaival nyolc pontra nőtt a különbség, és bár Milos Pavlovic időt kért az utolsó támadásunk előtt, nem sikerült pontokkal zárni a második negyedet, 46-38-as eredménnyel mehettek pihenni a csapatok.

Markovic duplájára Madár Eszti válaszolt egy hárompontossal, újra beindult azonban a TFSE támadógépezete, először alakult ki tíz pont fölötti különbség. Madár Eszti kettő plusz egy akciójával zárkóztunk tíz alá, Bri Fraser pontjaival pedig belátható távra érkeztünk a negyed felére. Állandósult azonban a hat pont körüli hátrányunk a negyed végéig, bár egy ponttal nyertük a játékrészt, maradt törleszteni valónk.

6-0-s rohammal kezdett a TFSE, amivel igyekezett rövidre zárni a találkozó végkimenetelét. Gyors válasz kellett lányainktól, ami Bri Fraser szólójával sikerült is. Tóth Orsi duplájával ismét hat pontra zárkóztunk, felcsillant a remény, amire a hazaiak időkéréssel reagáltak. Chanise Jenkins hármasa csillapította a kedélyeket, amit a negyed végén újabb triplák követtek. Annak ellenére, hogy Bri Fraser harminc dobott pont fölött zárt, nem sikerült legyőznünk a TFSE csapatát, a vereség pedig azt jelenti, lecsúsztunk a kupaszereplésről.

„Nagyon jól kezdtük az összecsapást, utána viszont picit visszaesett a koncentrációnk. Rengeteg második esélyt engedtünk ellenfelünknek, saját palánkunk alatt sajnos nem vagy rosszul zártunk ki. Történtek, olyan dolgok, amelyek sajnálatosak. Budácsik Dorottya alapból nem volt bevethető a meccsen, Radócz Fanni is sérülten vállalta a játékot, és sajnos rá is sérült” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Milos Pavlovic.

TFSE-MTK – Vasas Akadémia 87-75 (24-22, 22-16, 18-19, 23-18)