Az Országos Gyermek Bajnokság harmadik fordulójában a Vasas Amazonok kétszer léptek pályára.

„A Zsíros Akadémia elleni meccset megelőzően, bemelegítés közben a csapat egyik meghatározó játékosának, Fábián Szofinak sajnos kificamodott a bokája, így nem tudott pályára lépni. A lányok ennek ellenére a legelső perctől kezdve maximális lelkesedéssel és pontos, fegyelmezett játékkal tudtak felül kerekedni a többségében fiatalabb fiúkból álló Kőbánya csapatán.
Az első negyedben 6-24-es kezdésünk rányomta a bélyegét az egész mérkőzésre. A második negyedben kissé visszaesett a lendület, de az előnyünket végig növelve sikerült nyernünk egy jó mérkőzésen. Ami külön öröm számomra, hogy minden Vasas játékos szerzett pontot” – mondta Kiss Máté, a csapat edzője.

Zsíros Akadémia Kőbánya/B – Vasas Amazonok 36-73 (6-24, 11+3-12+5, 7-15, 9-17)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Nyírő Róza 8, Lengyel Luca 13, Dúl Fanni 14, Puskás Lili 4, Kiss Zóra 3, Harmati Emma 5, Bori Liza 11, Kiss Kamilla 3, Tamás Petra 3, Schannen Zoé 5, Kaszás Lili 4

„Nagyon jó, izgalmas meccset sikerült játszanunk a Kölökös Fiúk csapatával. A két összecsapás közvetlenül egymás után kezdődött, a fiúk pihenhettek közte egy meccset, ez meg is látszódott a kezdésen. Kicsit bealudtunk, így futottak egy 0-9-et, amiből nagyjából sikerült visszakapaszkodni, a félidőre már csak 3 pont volt a lemaradásunk. A harmadik negyed koreográfiája hasonló volt az elsőéhez, ám az utolsó játékrészben sikerült két pontra felzárkóznunk, helyzeteink azonban kimaradtak, így nem tudtuk átvenni a vezetést.
A lányok nagyon szépen játszottak és küzdötték. Ennyire lelkesnek még talán soha nem láttam őket, még akkor is vetődtek a labdára mikor nem is lett volna muszáj. Végül sok hiányzóval, egy izgalmas meccsen maradtunk sajnos alul, de csalódottságra semmi ok, sokat lehet építkezni egy-egy ilyen szituációból” – összegezte Kiss Máté.

Vasas Amazonok – Kölökös Fiúk 43-47 ( 8-13, 14+2 – 10+4, 4-13, 15-7)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Harmati Emma 12, Kaszás Lili 7, Tamás Petra 5, Kiss Zóra 4, Lengyel Luca 4, Dúl Fanni 3, Kiss Kamilla 1, Bori Liza 2, Veszelovszki Hanna 2, Schannen Zoé 2, Puskás Lili 1,