Junior csapatunk az NKA Pécset fogadta hazai pályán a bajnokság 10. fordulóján, a mérkőzésen a tabella két éllovasa csapott össze. 

Elégedett vagyok a kezdéssel, hiszen sikerült betartani a meccs előtt megbeszélteket és a saját játékunkat játszottuk. Ellenfelünk a második negyedben sokkal agresszívabb védekezésre váltott és bár néha hiányzott a sípszó, sok labdát adtunk el és nagyon rossz százalékkal dobtunk. Sajnálom, hogy a játékvezetők kezéből kicsúszott az irányítás, nekünk azonban a saját játékunkra kellett koncentrálnunk. A félidőt követően nagy lendülettel vágtunk neki a folytatásnak, aminek köszönhetően sikerült visszajönnünk a meccsbe. Jobban védekeztünk és támadásban is pontosabbak voltunk. Nagyot küzdött a csapat az utolsó játékrészben, közel voltunk ahhoz, hogy izgalmasabb legyen a vége, de amikor nagy szükség volt rá nem sikerült értékesíteni a dobásokat. Sajnálom, hogy nem sikerült nyernünk, de a második félidő jó példa arra, hogyan kell gyors és modern kosárlabdát játszani. Ebből a periódusból kell építkeznünk, bízom benne, hogy motivációból nem lesz hiány. Külön kiemelném Kádár Orsolya (17 IBM, 17 pont, 12 lepattanó, 5 kiharcolt fault), Láng-Miticzky Blanka (21 IBM, 18 pont, 9 kiharcolt fault, 3 assziszt) és Ulrich Zoé (10 IBM, 12 pont, 4 kiharcolt fault) játékát, de gratulálok az egész csapatnak, csak így tovább – mondta a csapat edzője, Igor Skocovski.

Vasas Akadémia – NKA Pécs 72-81 (13-19, 14-25, 24-16, 21-21)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Láng-Miticzky B. 17/3, Ulrich Z. 8/3, Glatz B., Igaz E. 11, Vágó A. 4, Szilvássy L. 8, Kendelényi L., Kemény Sz. 2, Villányi D. 8, Kádár O. 16, László R. 6