Heroikus küzdelemben tudott nyerni a Vasas Akadémia a Ludovika-FCSM Csata otthonában az 5-8. helyért folyó küzdelem első mérkőzésén. Hátrányból tudott felállni Milos Pavlovic együttese, amely 85-100-as végeredménnyel előnyből várhatja a hazai párharcot.

Hazai pontokkal kezdődött a találkozó, ennek ellenére azt lehet mondani, hogy a Vasas kapta el jobban a rajtot. Papp Dia dupláját Madár Eszti hárompontosa követte, amivel rögtön át tudtuk venni a vezetést. Bach Bogi vezérletével rendkívül agresszívan támadtuk a gyűrűt, csapatkapitányunk igyekezett a pályán is példát mutatni társainak. Lelik triplájával zárkózott a Csata, ám előnyünket a negyed feléig tartani tudtuk. Ekkor azonban ritmust váltott ellenfelünk, célt értek a távoli dobások, így nekünk kellett futni az eredmény után. Dúl Terka hármasával még fel tudtunk zárkózni két pontra, de ezután támadójátékunk némileg visszaesett. Fél perccel a negyed vége előtt Lelik újabb sikeres kísérletével először alakult ki tíz pontos különbség a két csapat között.

Forrás: csatabasketball.hu
Forrás: csatabasketball.hu

Egyperces gólcsendet követően a Csata húzóembere, Dean volt eredményes, ami után Milos Pavlovic tanítványai komoly kontrába kezdtek. Papp Dia vette vállára a csapatot, emberfeletti játékkal szűk két perc alatt ledolgoztuk kétszámjegyű hátrányunkat. Nem volt kérdés, hogy Csata időkérés következik, ami után nyílt sisakos küzdelmet láthattunk a pályán. Záporoztak a hárompontosok mindkét oldalon, a Csata 9/15-ös, a Vasas 7/12-es tripla mutatóval zárta a félidőt. Mi mással fejeződhetett volna be a második negyed, ha nem egy újabb hármassal. Horváth dobása a dudaszóval egy időben ért gyűrűbe, amivel egyenlíteni tudott ellenfelünk. Semmi sem dőlt el tehát húsz perc játékot követően.

Horváth ott folytatta, ahol a szünet előtt abbahagyta. Még egy hárompontost írhattunk a neve mellé, akinek természetesen nem ez volt az utolsó sikeres kísérlete. Végletekig kiélezett harcot láthattak a Ludovika Arénába látogatók, Milos Pavlovic tanítványai szintén futószalagon gyártották a pontokat. Papp Dia és Tóth Orsi vezérletével tartani sőt, diktálni tudtuk a tempót. Nélkülöznünk kellett azonban egy darabig irányítónkat, akire egy kétes szituációt követően a játékvezetők befújták a negyedik hibáját. Ennek ellenére az utolsó három perc határozottan a Vasasról szólt, Radócz Fanni öt pontjának köszönhetően öt pontra távolodtunk, Bach Bogi büntetőivel pedig tovább növeltük előnyünket.

Forrás: csatabasketball.hu
Forrás: csatabasketball.hu

Ismét kétszámjegyű különbség alakult ki, ám ezúttal a Vasas javára. Smailbegovic Nadia hárompontosának örülhetett a vendég kispad, Zele kísérletére pedig Pusztai Petra tudott válaszolni. Komoly feszültség alakult ki a pályán, Madár Katát csapdázták be agresszívan a Csata játékosai, de nem kaptunk fújást. Ami nekünk nem járt, azt megkapta az ellenfél, ráadásul Milos Pavlovic heves reklamálását egy technikaival is megjutalmazták a játékvezetők. Ahogy Papp Dia negyedik faultjánál, most is Dean volt szemfüles. Higgadtak tudtunk maradni, de lányaink szeméből a tűz nem aludt ki. Horváth újabb triplájára szinte azonnal válaszolni tudott Smailbegovic Nadia. Határozottan kivette a részét a munkából minden pályára lépő játékosunk, védekezésben egy emberként harcoltunk, támadásban pedig mindig volt valaki, aki borsot tudott törni az ellenfél orra alá. Őrizni tudtuk előnyünket, a hatalmas iram ellenére nem veszítettük el a fejünket. Lányaink emberfeletti teljesítményének köszönhetően húsz pont fölé nőtt a Vasas előnye, Tóth Orsi találatának köszönhetően pedig megszületett a századik pontunk is. Idegenben tudtuk megnyerni az első párharcot, amivel a Vasas Akadémia előnybe került a Csata elleni párharcban.

“Mindkét csapat remek formát mutatott ma, ami a támadást illeti. Kevesebb dobásunk volt az ellenfélnél, mégis mi szereztünk több kosarat, ami azt jelenti, hogy jobban ki tudtuk használni helyzeteinket. Számítottunk arra, hogy sok távoli kísérlete lesz a Csatának, a jó döntéseknek köszönhetően azonban tudtunk válaszolni a hármasokra. Meg kell értenünk, hogy ezzel a remek győzelemmel a párharcnak korán sincs vége, nem dőlhetünk hátra” – nyilatkozott a mérkőzés végén Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője.

Ludovika-FCSM Csata – Vasas Akadémia 85-100 (24-14, 22-32, 19-26, 20-28)