A Vasas Bolhák a hétvégén két mérkőzést játszott, előbb a Vasas Akadémia fiú csapata, majd a KLKS Homoktövis csapata volt az ellenfél. 

„A fiúkkal már ezelőtt is találkoztunk, edzőmérkőzés alkalmával. Az eredménytől függetlenül a lányok nagyon későn ébredtek fel és nem azt a tudásukat mutatták, amit tudnak. Megijedtünk a fiúktól ez egyértelmű. Többször volt helyzetünk, amiket nem sikerült értékesítenünk, de reméljük ez a későbbiekben változni fog. A pontokból nem látszik, de a második félidőben és a második meccsen is a lányok remek védekezést mutattak, ahol fegyelmezetten dolgoztak” – mondta a csapat edzője, Mecséri Alexandra.

Vasas Bolhák – Vasas Akadémia U10 16-77 (7-20, 3-20, 4-14, 2-23)
Pontszerzők:
Vasas Bolhák: Juhász-Kelly Hanna 5, Bogyó Laura 4, Szabó Emma 3, Horváth Csilla 1, Péter Zsófi 1, Jakó-Szalai Zita 1, De Bie Femke 1, Horváth Emma, Semethy Yvonne, Örsi Anna, Szemerédi Szonja

„A KLKS Homoktövis ellen a kezdeti megilletődés után elkezdtük élvezni a játékot. A labdavezetések helyett passzokat is alkalmaztunk, így gyorsabban eljutottunk a gyűrűhöz. A két meccs alatt megmutatkozott az, hogy az edzésre járás mennyire befolyásolja a hétvégi meccs és az egyéni teljesítmény eredményét is. A lányok között sokan voltak, akik meglepetést okoztak nekünk, mert olyan mozdulatokat mutattak meg, amit még nem láttunk tőlük. Összességében a labda helyett először a fejünket kell megtalálnunk a mérkőzésen, hogy okosan tudjunk játszani. Tudjuk miben kell még fejlődni, így azon leszünk, hogy a hibáinkat kijavítsuk. Gratulálok a csapatoknak” – értékelt a csapat edzője, Kapornai Dóra.

KLKS Homoktövis – Vasas Bolhák 49-23 (14-3, 15-8, 10-4, 10-8)
Pontszerzők:
Vasas Bolhák: Juhász-Kelly Hanna 11, Örsi Anna 4, Bogyó Laura 3, Szabó Emma 2, Szemerédi Szonja 2, Semethy Yvonne 1, Horváth Emma, Jakó-Szalai Zita, De Bie Femke, Horváth Csilla, Péter Zsófi