Kadett/C csapatunk a regionális bajnokságban a Török Flóris törekvés SE/B ellen játszott a hétvégén. Kiegyenlített első félidőt követően hullámvölgybe kerültek lányaink, ám az utolsó negyedben óriásit küzdöttek és megfordították a találkozót.

“A vasárnapra meghirdetett kadett/B mérkőzés miatt ezúttal azok a játékosok kaptak lehetőséget, akik az eggyel feljebbi csapatunkban nem kaptak ezúttal helyet. Jó lehetőség volt ez számukra, hogy bizonyítsanak nekünk, saját maguknak, illetve vezető szerephez jussanak a kadett bajnokságban. Számunkra szokatlanul, magas emberek nélkül kellett játszanunk, ezért kértük a lányokat, hogy különösen figyeljenek a lepattanókra és kizárásokra, illetve a megszokottnál is keményebb védekezést vártunk el első perctől kezdve. A játék első felében több hibát vetettünk, pontatlan befejezések és a kelleténél jóval gyengébb védekezés jellemezte az első félidőt. A szünetben ugyan átbeszéltük a hibákat, mégsem sikerült javítani rajtuk egészen az utolsó negyedik, ahol egy kisebb fejmosást követően egy 4-21-es rohammal sikerült átvennünk a vezetést. Gratulálok a lányoknak a győzelemhez és leginkább az utolsó negyedben nyújtott játékokhoz, hogy -12 pontról is fel tudtak állni és megmutatták, hogy milyen fából faragták őket igazából” – értékelt a csapat edzője, Farkas Fanni.

Török Flóris törekvés SE/B – Vasas Akadémia/C 68-72 (16-15, 17-20, 26-12, 9-25)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/C: Pácza Blanki 15, Szabó Noncsi 12, Polt Gréti 12, Tóth Frotti 8, Mayr Lara 8, Firle-Kiss Bora 5, Muszka Zita 4, Szabó Mici 4, Mátrahegyi Flóra 2, Szíj-Krisánszky Zoé 2