Parázs hangulatban telt a szerdai fővárosi rangadó, mindkét csapat nagy elszántsággal és lendülettel kezdte a mérkőzést, a küzdőszellem pedig a végső sípszóig kitartott. A hajrára a Vasasnak maradt több energiája, aminek köszönhetően lányaink behúztak egy újabb fontos győzelmet.

A feldobást követően azonnal kemény harc vette kezdetét, a csapatokat ismerve azonban ezen senki sem lepődött meg. Tóth Orsi kosarai nyitották a találkozót, Vojtulek négy pontja azonban hamar felzárkóztatta a hazaiakat. Már a negyedik percben elszabadultak az indulatok, Papp Dia és az ellenfél irányítója, Green között alakult ki paprikás hangulat, a játékvezetők egy dupla technikai fualttal igyekeztek kézben tartani a mérkőzést, ám láthatóan az érintettekben maradt némi tüske. Angyal hárompontosát követően csapatkapitányunk még eredményes tudott lenni, Milos Pavlovic azonban úgy döntött, inkább a kispadon hagyja lenyugodni játékosát. Katrina Pardee találatát követően Smailbegovic Nadia gyújtotta be a rakétákat, duplája után egy hárompontost is gyűrűbe helyezett, majd remek labdát osztott ki a befutó Madár Esztinek. Nadia újabb triplájának köszönhetően öt pontra nőtt az előnyünk. Green válaszolni tudott a túloldalon, de Katrina Pardee is eredményesen szállt be a dobóversenybe. Zárkózni tudott a BEAC, de az előnyt nem adtuk ki a kezünkből. Madár Eszti ziccerével kezdődött a második negyed, majd a pályára visszatérő Papp Dia is betalált. Tóth Franka és Angyal öt pontjával át tudta venni a vezetést a hazai együttes sőt, Tóth vezérletével ezúttal a BEAC húzott el  öt ponttal. Madár Eszti sikeres büntetői után ismét egymásnak feszült a két irányító, Green nehezményezte, hogy nem kapott fújást, a lepattanót a védekező Papp Dia szerezte meg. Csapatkapitányunk átvezette a labdát, dobása közben azonban ismét történt valami a pályán, amiért ellenfelünk légiósa megkapta a második technikai faultot, így az öltöző felé vette az irányt. Több se kellett Milos Pavlovic együttesének, kihasználtuk a hazai rövidzárlatot. Budácsik Dorka és Katrina Pardee hasznos játékának köszönhetően átvettük a vezetést, amit meg tudtunk tartani a szünetig.

Harciasan, jobb ritmusban kezdte a harmadik negyedet a BEAC, Vojtulek kettő plusz egyével egyenlített, majd Tóth Franka duplájával ismét a házigazda kezében volt a vezetés. Támadásban talán egy kicsit megtört a lendületünk, nem találtuk az üres helyzeteket és a triplák sem záporoztak úgy, mint az első két játékrészben. Bő két perccel a harmadik negyed vége előtt találtunk újra magunkra, ekkor Madár Eszti ziccere adta meg a kezdő löketet. Feljavult a védekezésünk, Smailbegovic Nadia középtávolijával pedig át is vettük a vezetést. A hazaiak egy újabb meghatározó játékosa került a kiállítás szélére, ezúttal Angyal volt veszélyben, hiszen beütötte negyedik személyi hibáját. Salamon Zsófi duplájával már három pontos volt a Vasas vezetése, amiből Vojtulek büntetőből tudott faragni egyet. Folytatódott a brutális küzdelem az utolsó tíz percben is, egy-egy sikeres büntető után nehéz tüzérségünk megkezdte a végső rohamot. Smailbegovic Nadia triplája után Papp Dia is betalált a hárompontos vonalon túlról, így sikeresen el tudtunk lépni. Időkéréssel reagált ellenfelünk, lendületünk azonban nem tört meg. Szerencsés Tami sikeres büntetője után a következő támadásban nagy labdát kapott Salamon Zsófitól, aminek egy kettő plusz egy lett az eredménye, a Vasas pedig tíz pontra növelte előnyét. Védelmünk is remekül működött, hat és fél perc alatt mindössze három pontot engedtünk ellenfelünknek. Salamon Zsófi és Szerencsés Tami sikeres ziccereivel tovább nőtt a különbség, így a BEAC kénytelen volt kikérni újabb idejét. Katona törte meg a hosszú csendet hazai oldalon, majd Koch büntetőivel tízre zárkózott a BEAC. Töretlenül hajtott előre mindkét csapat, megpróbálkozott még egy utolsó hajrával ellenfelünk és agresszív játékával bizony komolyan megnehezítette a dolgunk. Minden tiszteletet megérdemel azonban csapatunk, amely állta a sarat és végül 74-86-ra megnyerte a fővárosi csatát.

Fontos mérkőzés volt ez a számunkra, és ez látszódott az első pillanattól, idegesen kezdtünk. A meccs első felében követtük a megbeszélt taktikát, és nagyjából megcsináltuk azt, ami a feladatunk volt. Ugyanakkor védekezésben sok kihagyásunk volt, és ezzel rendre esélyt adtunk a BEAC-nak arra, hogy meccsben maradjanak. Nagyon jó csapatról van szó, akik folyamatosan nyomást tudnak gyakorolni. Több, mint elégedett vagyok a győzelem miatt, miénk a két pont idegenben. Ahogy mondtam, fontos volt számunkra nagyon ez a mérkőzés, de dolgoznunk, fejlődnünk kell tovább – nyilatkozott a mérkőzést követően Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője.

E.ON ELTE BEAC – Vasas Akadémia 74-86 (23-24, 18-21, 17-15, 16-26)