Rendkívül szoros találkozón, egyetlen pont döntött a győztes kilétéről a Vasas Akadémia PINKK-Pécsi 424 elleni mérkőzésen. Jó rajtot vettek lányaink, melyet követően ellenfelünk faragni tudott hátrányából. A félidőtől nyíltsisakos küzdelmet folytattak a csapatok, a győztes kiléte csak az utolsó másodpercekben dőlt el.

Bár a feldobásnál az ellenfél ütötte el a labdát, lányaink harcias labdaszerzéséből Bri Fraser középtávolija nyithatta a mérkőzést. Mindkét csapat agresszívan kezdett, a pontok azonban elmaradtak a negyed elején. Hazai oldalon amerikai centerünk törte meg a hosszú gólcsendet, ami után beindult a Vasas támadójátéka. Kézben tartottuk az irányítást az első negyedben, Bri Fraser nagyon érezte a játékot, nyolc és fél perc után már tíz pontnál tartott. Jöttek a pontok a többiektől is, Szerencsés Tami hármasával nyolc pontra nőtt előnyünk, ami Kovács duplája után hatra apadt a játékrész végére.

Zubac dupláját Bach Bogi triplája követte, fokozták a ritmust a csapatok a második negyedre. Madár Kata második hárompontosát is gyűrűbe süllyesztette, majd egy gyorsindítást követően ismét ő maradt üresen, amiből könnyű ziccert dobhatott. Kilencre nőtt a Vasas előnye, így a vendégek időt kértek. Zárkózni tudott a PINKK, lefeleződött a különbség sőt Vorpahl büntetőivel az előny átvételére is megvolt a lehetősége a vendégeknek. Ami vendégoldalon nem ment, az a hazaiaknál sikerült. Bach Bogi büntetőivel távolodtunk, Bri Fraser triplája pedig lenyugtatta a kedélyeket. A negyed végére ismét zárkózni tudott a PINKK, Tóth Orsi utolsó másodperces kosarának köszönhetően azonban három pont előnnyel mehettünk pihenni a szünetre.

Bő egy percig nem született kosár egyik oldalon sem, Szűcs törte meg a csendet, hárompontosával kiegyenlített a PINKK. Nem találtuk a ritmust támadásban a negyed elején, átvette az előnyt ellenfelünk. Nem adtuk azonban könnyen a bőrünket, hatalmas harc alakult ki a pályán. Papp Dia kettő plusz egyének köszönhetően hat pontra elhúztunk, Bri Fraser pedig estében is eredményes tudott lenni, majd a büntető is a helyére került. Nyíltsisakos küzdelmet folytattak a csapatok, ami a védekezés rovására ment. Madár Kata szerezte a negyed utolsó kosarát, melynek köszönhetően két pontos előnnyel fordulhattunk a célegyenesre.

PINKK pontok nyitották a záró felvonást, ide-oda vándorolt az előny. Zónára váltottak a vendégek, nem találtak gyűrűbe hárompontosaink, így nem tudtunk előnyt kialakítani. A negyed felénél 62-62-es állásnál a vendégek kértek időt, hogy rendezzék a sorokat. Eladott labdából indulhatott ellenfelünk, Sarauskaite ziccerével újra átvette a vezetést a PINKK, Milos Pavlovic pedig azonnal időt kért. Papp Dia fáradhatatlanul támadta a gyűrűt, aminek meg is lett az eredménye. Faultproblémákkal küzdöttünk a negyed végén, minden hibáért dobhattak a vendégek. Nadia Smailbegovic triplája motiválta a hazai csapatot, amivel új erőre kaptunk. Bri Fraser a dudaszóval egy időben talált gyűrűbe, a kosár azonban nem volt érvényes. Megismételte magát ugyan ez a szituáció, ezúttal azonban kétség sem fért hozzá, hogy időben került a labda a gyűrűbe, így 34 másodperccel a vége előtt átvettük a vezetést. Vendég időkérést követően Jáhni hárompontosával a PINKK kezébe került az előny, 23 másodpercünk maradt megnyerni a találkozót. Bri Frasernek köszönhetően azonban ismét át tudtuk venni a vezetést. 6,9 másodperce maradt a vendég csapatnak, ami kevésnek bizonyult, így a Vasas hacsak egyetlen ponttal, de győzni tudott egy rendkívül nehéz összecsapáson.

„Edzőként is rettentő nehéz volt ez a mérkőzés, szinte az egész meccsen dekoncentráltan játszottunk, így az utasítások is nehezen mentek át a játékosok felé. A mai meccs legnagyobb pozitívuma, hogy egy másodpercig sem adtuk fel. Ennek ellenére rengeteg hibával játszottunk, sok lepattanót engedtünk az ellenfélnek, amiből könnyű kosarakat kaptunk. Szerencsénk is volt ma, a PINKK ugyanis több mint tíz büntetőt hagyott ki. A kosárlabda már csak ilyen. A stáb és a csapatok előkészítenek egy forgatókönyvet, amit nem mindig sikerül megvalósítani. Azt gondolom, fontos győzelem született, hiszen a hétközi fájó vereség után fel tudtunk állni. Kezünkben van a sorsunk, négy mérkőzés van még hátra az alapszakaszból, amiből kettőt hazai pályán fogunk játszani. Legalább egy győzelemre még szükségünk van a legjobb nyolcba kerüléshez, mindent meg fogunk tenni, hogy elérjük ezt a célt” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Milos Pavlovic.

Vasas Akadémia – PINKK-Pécsi 424 73-72 (20-14, 16-19, 20-21, 17-18)