Bár a végsőkig küzdöttünk a bajnoki tabella második helyén álló Aluinvent DVTK otthonában, fiatal csapatunknak nem sikerült legyőznie az esélyesebb hazaiakat. 

A mérkőzés elején rögtön nagy lendülettel kezdett a hazai csapat, és magához ragadta az irányítást. Sajnos a megbeszéltek ellenére nagyon sok kosarat engedtünk ellenfelünknek, amivel egy ilyen csapat ellen idegenben nagyon nehéz versenyezni. Ennek köszönhető, hogy az első negyed végén 20-11-re vezettek a házigazdák.

A második negyedre rendeztük a sorokat, és bár védekezésünk továbbra is hagyott kívánnivalót maga után, támadásunk feljavult, és ebben a szakaszban sikerült kissé összezavarnunk ellenfelünket, és feljönni egálig. Fájó hibával a negyed végén mégis stabilnak mondható nyolc pontos előnnyel mehetett a Diósgyőr a nagyszünetre.

A harmadik negyedben beállt tíz pont körül a különbség, és bár nem nagyon lépett el tőlünk ellenfelünk, magabiztosan tartotta kézben a mérkőzést, és minden kísérletet a felzárkózásra visszavert. Ezt a negyeded öt ponttal nyerték így megnyugtató különbséggel várták az utolsó játékrészt.

Ennek az etapnak az elejét még megnyomta a DVTK, és ezzel el is döntötte a meccset. Elérte a különbség a 20 pontot is. Becsületünkre szól, hogy nem estünk szét, és tovább folytattuk a harcot ugyanolyan elánnal, ami azt eredményezte, hogy csökkentettük a különbséget, és tisztes helytállást mutattunk be a bajnokság második helyezett csapatánál.

„Tökéletesen kimutatkoztak azok a hibák, amiket ki kell javítanunk ahhoz, hogy ilyen szintű csapatok ellen lehessen győzelmi esélyünk. Ez elsősorban a védekezésben egyes szegmensek feljavítása, valamint az eladott labdák lecsökkentése. Sokat fogunk ezen dolgozni a jövőben és reméljük, meglesz az előrelépés. Arra büszkék lehetünk, hogy egész meccsen volt tartásunk, és harcoltunk eredménytől függetlenül, így azt gondolom fiatal csapatunk megint jó benyomást tett” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Földi Attila.

Aluinvent DVTK – Vasas Akadémia 80-71 (20-11, 22-23, 25-20, 13-17)
Pontszerzők:
Aluinvent DVTK: Medgyessy D. 5/3, Walker S. 25/3, Putnina A. 4, Mokango C. 6, Kiss A. 16, Sokric M. 14, Zele D. 6, Szűcs R. 2, Szabó F. 2, Kányási V.,  Eperjesi N.
Vasas Akadémia: Vukov S. 8/6, Samilbegovic N. 3, Karakasevic J. 17/3, Heljic S. 4, Tóth O. 9/3, Varga A. 11/3, Dombai R. 11, Böröndy V. 8, Bach B, Budácsik D., Boros B., Madár K.