Szombaton a Vasas Akadémia számára is elrajtol a Tippmix Női NBI/A bajnokság 2022/23-as idénye. Milos Pavlovic tanítványai a Ludovika Csata együttesét látják vendégül Pasaréten. Vezetőedzőnk már a szezon első mérkőzését szeretné győzelemmel zárni, ami nem is tűnik lehetetlen küldetésnek.

Nagyon várták már ezt a pillanatot a kosárlabda szurkolók, a nyári szünetet követően ismét megtelhetnek a csarnokok és kezdetét veheti a küzdelem a bajnoki címért. Szakmai stábunk és játékosaink az utóbbi hetekben azért dolgoztak, hogy csapatunk repülőrajtot vehessen szeptember 24.-től az alapszakaszban elért jó pozíció ugyanis akár egy meccsen is múlhat. Nagy a bizonyítási vágy megújult keretünkben, amely Bach Boglárka távozásával új vezért választott. Papp Dia a Vasasnál töltött elmúlt évek alatt kiérdemelte az edzők és csapattársak bizalmát, így az idei évtől ő tölti be a csapatkapitány szerepét.

A két csapat néhány héttel ezelőtt találkozott egymással egy felkészülési mérkőzés keretein belül, ám akkor még mindkét oldalon bőven voltak hiányzók. Ahogy Milos Pavlovic is kiemelte a találkozó után, hasznos, de nem mérvadó összecsapás volt ez, mindkét fél játéka merőben más lesz az első tétmeccsen. Ami a játékosmozgást illeti, a Ludovika Csata ült karba tett kézzel a nyáron, Tursics Krisztián együttese gyakorlatilag teljesen kicserélődött. Kiegészítő és alapemberek is távoztak, nagy kérdés, elég ideje volt-e összeszoknia hétvégi ellenfelünknek.

Elérkeztünk a bajnokság első mérkőzéséhez és végre úgy tűnik, hogy teljes a keret. Jól ismert ellenféllel csapunk össze, éppen ezért nagyon kemény mérkőzésre számítok. Az akaraterővel azt gondolom nem lesz gond, foggal-körömmel fogunk küzdeni minden egyes labdáért. Nehéz volt felkészülni a Csatából, hiszen sok változáson esett át a keret. Az biztos, hogy nagyon sok erősségük és fegyverük van, amiből megpróbálunk minél többet hatástalanítani – nyilatkozott a mérkőzés előtt Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője.

A mérkőzés előtti teljes nyilatkozatot az ide kattintva lehet megtekinteni, a videóban Madár Eszti is megosztja gondolatait a találkozó előtt.

A Vasas Akadémia – Ludovika Csata találkozó szombaton 18:00-kor kezdődik a Vasas Pasaréti Sportcentrumban.

Minden szurkolót és Vasas szimpatizánst szeretettel várunk, de a mérkőzést a mindigTV GO oldalán is meg lehet tekinteni.