Szerdán kezdi meg a Nemzeti Leány Kadett “A” Döntőt U16/A csapatunk. A megmérettetések előtt a csapat edzőjével, Eördögh Edittel  beszélgettünk.

Hogyan értékelnéd a csapat eddigi teljesítményét?

Az egész évadot meghatározta és korlátok közé szorította a koronavírus járvány. Szeptemberben az sem volt biztos, hogy edzhetünk-e, és játszhatunk-e mérkőzéseket. Ahogy folyamatosan tisztult a kép, úgy vetettük bele magunkat a kőkemény munkába. Nagy hangsúlyt helyeztünk az egyéni fizikális és technikai képzésekre. Két bajnokságba is beneveztük kadett/A csapatunkat, de Akadémiánk szellemiségéhez igazodva elsősorban nem az eredményességre törekedtünk, hanem hogy mindenki sok játéklehetőséget kapjon és minél többet fejlődjön a saját korosztályban és az eggyel idősebbek között. Célunk továbbra is az, hogy minél több játékost neveljünk a felnőtt élvonalba és a válogatottaknak. A lányok egyénileg és csapatszinten is folyamatosan fejlődtek a szezon során nagyon büszkék vagyunk rájuk.

Miben fejlődtek a legtöbbet a lányok az év során, milyen nehézségek voltak az út során?

Szerencsénk volt, mert egy 10 napos karantént leszámítva komolyabb megbetegedések, kihagyások nem érintették csapatunkat. Persze teremproblémákkal mi is küzdöttünk, de a munkát amit idényre terveztük azt sikerült maximálisan elvégeznünk, nagyon sok egyéni képzést és kondicionáló edzést tudtunk tartani az online oktatásnak köszönhetően. A lányok fizikálisan és technikailag is rengeteget fejlődtek, az egész szezon során motiváltan és nagy akarattal dolgoztak, igazi csapattá értek.

Mit vársz a döntőtől?

Ez a döntő egy kicsit más lesz, mint a megszokott, de a csonka szezon után, nagyon örülünk, hogy idén lesz és izgatottan várjuk. Új lesz a lányoknak is ez az egyenes kiesési rendszerű lebonyolítás, de próbálunk csak magunkra és a saját játékunkra koncentrálni, a védekezésünkre helyezni a fő hangsúlyt és a legtöbbet kihozni magunkból. Ha ez így lesz, akkor biztosan csillogni fog érem a nyakunkban!