Serdülő/A csapatunk ismét az U16-osok között mérettette meg magát, ezúttal a Zsíros Akadémia Kőbánya/B volt az ellenfél. Jól tartottuk magunkat az idősebbek ellen, ám a szoros végjáték ezúttal nem nekünk kedvezett.

„A múltheti mérkőzéshez képest sokkal szebben, higgadtabban játszottunk. Nagyon pozitív, hogy nem estünk kétségbe a másik csapat kemény védekezésétől, illetve sok mindent meg tudtunk valósítani a héten gyakoroltakból. Ennek ellenére sajnos még mindig rengeteg buta hibát követtünk el, amit rendre ki is használt ellenfelünk. A végjátékban a lányok kicsit megijedtek attól, hogy akár meg is nyerhetjük a mérkőzést. Kapkodva játszottak, rossz döntéseket hoztak az utolsó percekben, ami ezen a meccsen döntőnek bizonyult. Rengeteget tudtunk tanulni a mai mérkőzésből, ha a kadett bajnokságban is szeretnénk meccseket nyerni, akkor sokkal pontosabban, fegyelmezettebben kell játszania, illetve edzenie az egész csapatnak. Szeretném megdicsérni Tóth Frottit, aki annak ellenére, hogy rosszul kezdte a mérkőzést, fel tudott állni és a csapat vezérévé nőtte ki magát a meccs végére, illetve kiemelném még Puskás Lilit, aki jó védekezésével és rengeteg lepattanójával (17) ismét az egyik legjobbja volt csapatunknak” – értékelt Farkas Fanni, a csapat edzője.

Zsíros Akadémia Kőbánya/B – Vasas Akadémia/C 53-48 (13-11, 13-9, 12-13, 15-15)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/C: Galavits Lili 10, Pácza Blanki 9, Tóth Frotti 7, Puskás Lili 6, Bori Liza 6, Kárpáthegyi Léda 6, Szíj-Krisánszky Zoé 2, Ács-Sánta Katu 1, Polt Gréti 1, Muszka Zita, Szabó Noncsi, Mátrahegyi Flóra