Serdülő/B csapatunk a hétvégén selejtezőn tette próbára magát. Egy csapat, a Szekszárd lemondta a tornán való részvételt, így lányaink a Kecskeméti KA és a Soproni Darazsak Akadémia ellen meccseltek.

„Az első negyedben még fel tudtuk venni a ritmust az ellenféllel, de a mérkőzés további részében sajnos fizikálisan, agresszivitásban és koncentrációban is nagyon alul maradtunk. Az utolsó két percre feljavult a védekezés és ennek köszönhetően nem kaptunk 100 pontot a Kecskemét csapatától. Léda volt az egyetlen, aki védekezésben és támadásban is próbálta kihozni magából a legtöbbet” – mondta a csapat edzője Ambrus Szandra.

Kecskeméti Kosárlabda Akadémia/A – Vasas Akadémia/B 99-20 (15-22, 32-4, 31-1, 21-3)
Pontszerzők:

Vasas Akadémia/B: Kárpáthegyi Léda 6, Puskás Lili 4, Pácza Blanka 2, Ács-Sánta Kata 2, Bori Liza 2, Gergely Petra 2, Muszka Zita 1, Kollár Kata 1.

„A Darazsak ellen jobban kezdtük a meccset, de az első negyed felétől újra jött egy rövidzárlat. Buta eladott labdákból az ellenfél könnyű ziccereket dobott, aminek köszönhetően mi mélypontra kerültünk. A fordulás után védekezésben agresszívabbak lettünk, ami hozta magával a könnyebb támadásokat, így a második félidőt meg is tudtuk nyerni. Ez azonban nem volt elég a meccs megfordításához, sőt a 21 kihagyott büntető is rátett erre egy jó nagy lapáttal. Kiemelném Blanka és Frotti védekezésbeli munkáját, illetve Petrát második félidei ponterős játéka miatt. Ez a selejtező egy képet adott nekünk arról, hogy hol tart a csapatunk és mi az, amibe még sokat kell fejlődnünk” értékelt Ambrus Szandra.

Vasas Akadémia/B – Soproni Darazsak Akadémia/A 36-55 (7-14, 9-26, 8-6, 12-9)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/B: Gergely Petra 14, Tóth Frotti 5, Bartos Dorottya 4, Pácza Blanka 4, Puskás Lili 3, Kárpáthegy Léda 2, Bori Liza 2, Turóczy Dalma 2.