Ádáz küzdelem zajlik a Tippmix Női NBI/A Play-Off helyeiért a bajnokság hajrájában. Két fordulóval az alapszakasz vége előtt lányaink karnyújtásnyira vannak a cél eléréséhez, hiszen a Vasas Akadémia jelenleg a nyolcadik helyen áll. Szombaton a TFSE-MTK otthonába látogat Milos Pavlovic együttese, amely komoly csatára készül.

A sok munka meghozta gyümölcsét, hiszen a betegségek és sérülések tépázta alapszakasz végére a Vasas Akadémia közel jár ahhoz, hogy Play-Off helyezést harcoljon ki magának a bajnokságban. Nagyon fontos mérföldkő volt a múltheti BEAC elleni hazai rangadó, amit lányaink egy parádés második félidővel végül magabiztosan nyertek és átvették fővárosi riválisunktól a rájátszást érő nyolcadik helyet. Izgalamkból azonban nem lesz hiány, az utolsó fordulókban ugyanis a 8-8 győzelemmel álló Vasas Akadémia, a TFSE-MTK, valamint az ELTE BEAC Újbuda egy körmérkőzéses sorsolással szinte egymás között döntheti el a 7-9. helyezéseket. Elsőként ránk vár a feladat, hogy megpróbáljunk felülkerekedni a TFSE-n, ami komoly viadalnak ígérkezik.

Legutóbbi összecsapásunk óta kilenc mérkőzést játszott hétvégi ellenfelünk, amiből három győzelmet aratottak. Legutóbb az újonc BKG csapatához látogattak, akiket csak hosszabbítást követően tudtak legyűrni, az alapszakasz végéhez közeledve azonban egyre nagyobb jelentőséggel bírhat a pillanatnyi forma. Hazai pályán erős és magabiztos csapat a TSFE, amely agresszív játéka mellett távolról is nagyon veszélyes tud lenni. Nem számíthatunk tehát könnyű mérkőzésre főleg úgy, hogy a győztes fontos mérföldkőhöz jut.

„Komoly taktikai harcra és nagy iramra számítok szombaton. Nem vagyunk esélytelenek, ezért úgy utazunk az ellenfélhez, hogy meg akarjuk nyerni a találkozót. Ehhez azonban nagy fegyelem és koncentráció szükséges. Nem szeretnénk az elején elengedni az ellenfelet, hiszen a felzárkózás sok energiát emészt fel. Maximális odafigyelést várok el lányaimtól és erre alapozva reménykedem a győzelemben” – nyilatkozott a mérkőzés előtt Milos Pavlovic, a Vasas Akadémia vezetőedzője.

A mérkőzés előtti teljes nyilatkozatot itt lehet megtekinteni.

A TFSE-MTK – Vasas Akadémia  találkozó szombaton 18:00-kor kezdődik az MTK Kosárlabda Csarnokban.