A hétvégével lezárult a kenguru bajnokságban pallérozódó Vasas Amazonok számára. A fiatal palánták dupla győzelemmel ünnepelték a szezon végét, ráadásul az utolsó mérkőzésen majdnem összejött a bűvös 100 pont.

„Nagyon bátran, teljes erőbedobással vágtunk neki az utolsó kenguru fordulónak annak ellenére, hogy voltak hiányzóink. A csapat nagy koncentrációval, szoros védekezéssel játszott. Mindenki, aki pályára lépett azt a feladatot teljesítette, amit kértünk tőle. A figyelemről mindent elmond, hogy 9 emberből 7 bedobta a félidei büntetőt, a helyzeteinket pedig szintén magas százalékban értékesítettük. Varga Sára és Käfer Jázmin összjátéka nagyon szép volt, Balás-Piri Kata és Örsi Anna bátorságát pedig óriási dicséret illeti” – mondta a csapat edzője, Kapornai Dóra.

Vasas Amazonok – Budafoki Békák 85-39 (14-4, 31-17,15-14,25-4)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Varga Sára 21, Käfer Jázmin 18, Balás-Piri Kata 11, Éber Janka 9, Kövesdi Lujzi 8, Örsi Anna 7, Mayr Jana 5, Juhász-Kelly Hanna 5, Lakos Jázmin 1

„A második mérkőzésre tíz fővel egészültünk ki, így mindkét negyedben sokat tudtunk cserélni. A lendület és a koncentráció töretlen maradt, így rengeteg passzal, okos befejezésekkel sikerült 98 pontot dobnunk. Mindenki elindult a gyűrű felé, bátran és harcosan szedtük a lepattanót. Külön öröm, hogy Lakos Jázmin is nagyon bátran használta a már megtanult technikákat, Éber Jankánk pedig 30 pontig jutott, amihez kellettek a társak passzai is. Az utolsó kosarunkért – ami a lányok pályafutásának első 100. pontja lett volna – kicsit sajnálkozunk, egy általunk rossznak vélt ítélet elvette tőlünk ezt az örömöt. Ettől függetlenül nagy boldogsággal zárjuk az U11-es évünket, ebben a szezonban rengeteget dolgoztunk. Minden lehetőséget megragadtunk az edzésre és mérkőzésre. A lányok kitartóan és alázattal dolgoztak, ennek pedig meglett a gyümölcse. Megyünk tovább, dolgozunk az első 100 pontos meccsünkért” – értékelt Kapornai Dóra.

KLKA Angoltagozatos – Vasas Amazonok 56-98 (12-21, 17-31,11-17,16-29)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Éber Janka 30, Kövesdi Lujzi 15, Varga Sára 14, Käfer Jázmin 13, Juhász-Kelly Hanna 9, Mayr Jana 9, Lakos Jázmin 5, Balás-Piri Kata 3