Hétvégén újra elrajtol a női NBI/A alapszakasza. A két hetes pihenőt követően a Vasas Akadémia az eddig veretlen Sopron Basket otthonába látogat.

Megérkeztünk a felnőtt bajnokság célegyenesébe, a két hét szünetet követően az utolsó három fordulóval márciusban lezárul a női NBI/A alapszakasza. Nem lesz könnyű dolgunk, hiszen Földi Attila lányai a legjobb nyolcba kerülésért harcolnak, amihez valószínűleg legalább egy meccset nyernie kell még a Vasas Akadémiának.

Hétvégi ellenfelünk a bajnokságban eddig veretlen, a női Euroliga négyesdöntőjébe jutó Sopron Basket lesz. Hazai pályán nagy meglepetésre, mindössze hat pontos vereséget szenvedtünk a soproniak ellen, magabiztos játékunkkal ráadásul az utolsó másodpercekig méltó ellenfelei voltunk Európa egyik legjobb csapatának.

A múlt heti Junior Döntőn ezüstérmet szerző lányaink a hét elejére pihenőt kaptak, így felnőtt csapatunk egy része csak a hét második felében csatlakozik a Sopronba utazó kerethez. A Vasas Akadémia vezetőedzője, Földi Attila kiemelte, nagy élmény lesz a Sopron otthonában játszani, ám nem szabad megilletődnünk: „Nagyon várjuk már a mérkőzést, egy Euroliga Final Four-os csapat otthonába megyünk, ez csapatunk minden egyes tagjának élmény kell, hogy legyen. Meg kell próbálni minél jobb teljesítményt nyújtani, nem szabad megilletődnünk”.

A mérkőzés előtti teljes nyilatkozatot az alábbi linken lehet megtekinteni: https://www.youtube.com/watch?v=ol4vB6C9SMU

A Sopron Basket – Vasas Akadémia találkozó szombaton 18:00-kor kezdődik a NOVOMATIC Arénában.