A Nyuszi Kupa ötödik fordulójában a Vasas Bolhák a Batyis Sólymok, valamint a Dühöngő Fókák ellen meccseltek. Lányaink mindkét mérkőzésen győztesen és elégedetten hagyták el a pályát.

„Mindig izgatottan várjuk a Batyi elleni mérkőzéseket, hiszen ilyen helyzetekből tudunk a legtöbbet tanulni. A lányoknak egész héten azt hangoztattam, hogy úgy fog menni a játék, ahogy előtte az edzésen dolgoznak. Nagyon örültem, hogy téthelyzetben is meg tudták csinálni amit kértem, és lendületből kosárlabdáztak. Rengeteg új dolgot tanultunk az elmúlt időszakban, így természetes, hogy néha még pontatlan a megvalósítás, de végre azt érzem, hogy helyére zökkent mindenki, és önbizalommal telve várjuk a március 21.-ei hazai rendezésű U10-es tornánkat” – mondta a csapat edzője, Kapornai Dóra.

Batyis Sólymok – Vasas Bolhák 34-36 (6-5, 14-13, 10-6, 4-12)
Pontszerzők:
Vasas Bolhák: Jusztin Áfra 13, Éber Janka 8, Tóth Fanni 6, Deák Zsófi 5, Mayr Jana 3, Balás-Piri Kata 1

„A második mérkőzést az új anyag gyakorlására használtuk. Meg kell tanulnunk, hogy egy meccsen végig koncentrálni kell, hiába vezetünk sokkal, nem szabad leengedni. Összességében örülök, hogy két győzelemmel zártuk ezt a fordulót, és nagyot léptünk előre közös utunk során. Büszke vagyok mindenkire, hogy igazi csapatként működünk, és a két mérkőzés után a felnőtt meccsen is együtt szurkoltunk” – mondta Kapornai Dóra.

Vasas Bolhák – Dühöngő Fókák 38-14 (6-0, 16-6, 8-4, 8-4)
Pontszerzők:
Vasas Bolhák: Jusztin Áfra 9, Deák Zsófi 6, Balás-Piri Kata 5, Tóth Fanni 4, Éber Janka 4, Mayr Jana 4, Kövesdi Lujzi 3, Deák Nóri 2, Dickmann Luca 1