A Vasas Amazonok U12-es csapata mindkét találkozóját meg tudta nyerni a hétvégén. A KöLöKöS Fiúk/A ellen a kezdés ment nehezen, a Vasas Akadémia U11 fiúcsapata ellen pedig a második negyedben voltak nehézségeink. Lányaink ennek ellenére nagyot harcoltak, ami az eredményjelzőn is megmutatkozott.

„A gyerek forduló első mérkőzését nagyon megilletődve kezdtük, hiszen hosszú idő után először jöhettek be szülők a csarnokba. A lányok nem találták a helyüket, sok eladott labdánk volt. Ez a fejetlenség az eredményen is meglátszott, 5-0-val kezdett az ellenfél. Két perc után kénytelenek voltunk időt kérni, és kicsit rendbe szedni a lányok fejét. Utána sikerült feljebb kapcsolnunk egy fokozatot, így aztán megszülettek első kosaraink. A második negyedben szépen, fegyelmezetten játszva kapaszkodtunk feljebb, majd a félidőre a jó védekezésnek köszönhetően sikerült átvennünk a vezetést. A második félidőért nagy dicséret illeti a csapatot, hatalmas szívvel és lendülettel sikerült megnyernünk a mérkőzést. Amit kiemelnék, mert óriási öröm volt számomra, hogy mind a kezdő ötösök, mind akit becseréltünk hozzá tudod tenni a csapat sikeréhez, kulcs pillanatokban például Tóth Fanni vagy Jakó-Szalai Zita, védekezésben pedig extrát nyújtott Bogyó Laura” – mondta a csapat edzője, Kapornai Dóra.

KöLöKöS Fiúk/A – Vasas Amazonok 49-69 (16-11, 9-17, 16-20, 8-21)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Éber Janka 18, Mayr Jana 10, Jusztin Áfra 7, Balás-Piri Kata 6, Varga Sára 6, Jakó-Szalai Zita 5, Kövesdi Lujza 4, Örsi Anna 4, Deák Nóri 4, Ábrahám Anna 3, Tóth Fanni 2

„A második ellenfelünket már jól ismertük, hiszen a Vasasos U11-es fiúkkal kellett megmérkőznünk. Ezen a meccsen pont fordítva alakult az első félidő, az első negyed jó védekezése és pontos befejezései után a második negyedben rengeteg pontatlanság, rossz passz és kihagyott ziccer volt a jellemző. A harmadik negyed azonban ismét stabilitást hozott a csapatnak, Éber Janka ponterős játékának köszönhetően. Kiemelném Dávid Lénát, aki az elejétől fogva extrán védekezett. Gratulálunk a fiúknak, hiszen egy évvel fiatalabbak, de nagyon szépen helyt álltak” – értékelt Kapornai Dóra.

Vasas Amazononok – Vasas Akadémia U11 54-32 (15-3, 14-16, 16-6, 10-7)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Éber Janka 15, Kövesdi Lujzi 8, Ábrahám Anna 6, Jusztin Áfra 5, Balás-Piri Kata 4, Örsi Anna 4, Deák Nóri 4, Dávid Léna 3, Varga Sára 3, Mayr Jana 2