Szombaton rajtoltak a Vasas Amazonok a Kenguru bajnokságban, lányaink rögtön két nehéz ellenféllel találkoztak. Elszántan harcoltak a fiatalok figyelve az edzői utasításokra, ami megérdemelt sikert hozott.

Remekül kezdtük a mérkőzést, domináltuk a játékot és kevés helyzetet engedtünk ellenfelünknek, majd minden negyed közepén jött egy kisebb hullámvölgy. Eladott labdáinkkal könnyű ziccereket adtunk oda, s ekkor zárkózott közelebb a Csata. Sajnos a második félidőben romlott a védekezésünk, kissé pontatlanok voltunk támadásban, azonban abszolút pozitívum, hogy nem egyszer gyönyörű csapatjátékból vagy egyéni villanásból szereztünk fontos pontokat, ez mindenképpen biztató a jövőre nézve. Horváth Mira és Sárga Emese védekezése kiemelkedő volt, de mindenki kellett ehhez a győzelemhez. Gratulálok a lányoknak és természetesen a Csatának is, remek mérkőzést vívtunk – mondta a csapat edzője, Ruska Norbert.

Vasas Amazonok – Csata Garfield 41-35 (12-10, 15-10, 8-12, 6-3)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Horváth Mira 10, Dávid Léna 6, Sárga Emese 5, Balázs Hanna 5, Juhász Janka 4, Hujber, Anna 3, Klemencsics Sára 3, Csépai Veronika 3, Gergely Lujza 1, Kuntzl Anna 1, Jeszenszki Dorka, Tompa Fruzsina

Az első mérkőzés után teljesen felszabadultan és boldogan vágtunk neki az újabb mérkőzésnek. Rengeteg labdaszerzésünknek és indításunknak köszönhetően hamar nagy előnyre tettünk szert. A második negyedre kissé szétesett a védekezésünk, nem mindig értünk vissza és a támadásoknál is zavarba jöttünk párszor. Csapatfeladatként azt kapták a lányok, hogy minden negyedben növeljük a két csapat közti különbséget, ehhez agresszívabban kellett védekezni és támadni a gyűrűt, illetve határozottabb és keményebb egy-egy védekezés kellett. Pici hibákkal, de sikeresen teljesítették, amiért nagyon megdicsérem az egész csapatot. A két fontos győzelem mellett külön öröm számunkra, hogy Kuntzl Anna ismét pályára léphetett, ráadásul mindkét találkozón szerzett pontot – értékelt Ruska Norbert.

Török Sasfiókák – Vasas Amazonok 29-66 (4-20, 16-16, 2-18, 7-12)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Dávid Léna 16, Sárga Emese 14, Gergely Lujza 6, Klemencsics Sára 5, Csépai Veronika 5, Hujber Anna 4, Balázs Hanna 3, Jeszenszki Dorka 3, Kuntzl Anna 3, Juhász Janka 3, Horváth Mira 2, Tompa Fruzsina 2