Hétvégén rendezték a serdülő főtábla második selejtező fordulóját. Serdülő lányaink a Rátgéber Akadémia Pécs, a BEAC Újbuda KA valamint a rendező Csata DSE csapataival kerültek egy csoportba.

“A BEAC ellen nagyon koncentráltan és agresszív védekezéssel kezdett mindkét ötösünk, sok labdát szereztünk, így a félidőre már 20 pont különbség lett a két csapat között ( 35-15). Bátran forgattam a csapatot a második félidőben, eloszlottak a játékpercek, örülök, hogy mindenki hozzátett a győzelemhez” – mondta a csapat edzője, Eördögh Edit.

Vasas Akadémia/A – BEAC Újbuda KA/A 68-45 ( 15-6, 20-9, 15-15, 18-15)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Rátkai Eszter 14, Aho Tyra 11/9, Láng-Miticzky Blanka 11/3, Masier Sophia 6, Záboji Tita 4, Örsi Kata 4, Rubint Ágnes 4, Szilágyi Ágnes 3/3, Ulrich Zoé 2, Istenes Zsuzska 2, Kálmán Liza 2, Kohán Patrícia

“Agresszív, egész pályás védekezésünkkel nagy zavart okoztunk az első félidőben a pécsi csapatnak. Gyorsindítasokból, valamint egy-egy elleni bontásokból, pontos passzok utáni eredményes középtávoli, és távoli dobásokkal megnyugtató előnnyel pihenhettünk a félidőben (21-47). A második félidőben a nagy előny birtokában egy kicsit megnyugodtunk, lassabban is játszottunk, de minden lepattanóért keményen megharcoltak a lányok a pécsiek magas, és erős centerei és mezőnyjátékosai ellen. Örülök, hogy mindenki kivette a részét a nagyarányú győzelemből, de azért egy-két játékosomtól bátrabb támadójátékot, és több kezdeményezést várok” – mondta Eördögh Edit.

Kosárlabda Akadémia Pécs/A – Vasas Akadémia/A 56-83 ( 10-20, 11-27, 14-14, 21-22)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Rátkai Eszter 19/9, Örsi Kata 13, Aho Tyra 11/3, Kohán Patrícia 10, Rubint Ágnes 10, Mészáros Tánja 8, Láng-Miticzky Blanka 4, Kálmán Liza 4, László Réka 2, Ulrich Zoé 2, Istenes Zsuzska, Szilágyi Ágnes.

“Nagyszerű mérkőzést játszottunk a végső győzelemre is esélyes Csata DSE ellen, bátran és harcosan játszott mindkét ötösünk az első félidőben. Mindkét csapat a védekezésre helyezte a fő hangsúlyt, nem esett sok mezőnykosár. A félidei nyolc pontos különbség a buta eladott labdáinkból kapott egyszerű ziccerek miatt alakult ki. Szünet után nem találtuk ellenfelünk tömör és agresszív védekezése ellen a jó dobóhelyzeteket. Sok eladott labda, és ritmustalan támadások jellemezték játékunkat, és a félidőre 21 pontos hátrányba kerültünk. Örülök, hogy a végjátékra volt tartása a csapatnak, egy pillanatig sem adtuk fel a mérkőzést, és sikerült az utolsó negyedet megnyernünk. Gratulálok a csapatnak a harcos játékához, és a nagyszerű védekezéséhez, hatvan pont alatt tartottunk az átlagban 80-100 pont körül dobó ellenfelünket, viszont 39 dobott ponttal mérkőzést nem lehet nyerni. Pontosabb és gyorsabb passzokkal, valamint egy picivel jobb közeli és középtávoli dobószázalékkal még közelebb kerülhetünk a fizikálisan erősebb Csatás lányokhoz. Keményen dolgozunk tovább, készülünk a következő fordulóra, gratulálok lányok a hétvégi nagyszerű teljesítményetekhez, csak így tovább” – összegezte Eördögh Edit.

Vasas Akadémia/A – Csata DSE 39-59 ( 13-18, 10-13, 6-19, 10-9)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia: Örsi Kata 10, Rubint Ágnes 5, Aho Tyra 4, Rátkai Eszter 4, Mészáros Tánja 4/3, Láng-Miticzky Blanka 3/3, Kohán Patrícia 3, Istenes Zsuzska 2, Záboji Tita 2, Szilágyi Ágnes 2, Kálmán Liza, Ulrich Zoé.