KÉT GYŐZELEM AZ ELSŐ FORDULÓBAN 

  1. Október 7. Szombat Tüske csarnok

 

  1. Mérkőzés

Vasas Amazonok – Csata Csillagok 56-48 ( 7-15, 15-4, (7-6), 11-6, 16-17)

Pontszerzők: Vasas: Rátkai Eszter 21, Láng-Miticzky Blanka 10, Kálmán Liza 5, Maróty Dalma 4, Kohán Patrícia 4, Masier Sophia 3, Balás Natasa 2, Igaz Eszter 2, László Réka 2, Benyovszki Petra 1,  Mészáros Tánja 1, Hruby Laura 1.

Ha első forduló akkor szokásos Vasas-Csata találkozó. Ismét megszeppenve, nyuszik módjára kishitűen kezdtük a mérkőzést, rengeteg eladott labda és pontatlan befejezések jellemezték a játékunkat.

A második ötös már ízelítőt adott abból a csapatvédekezésből és bátor támadójátékból amit augusztus óta közösen gyakorolunk, és a büntetődobások után már mi vezettünk 4 ponttal.

Nagyon örülök, hogy a kezdő ötösünk is vérszemet kapott a 3. negyedben,  elhitték végre, hogy sokkal többre képesek, mint amit az első 8 percben mutattak, pontosabban támadtak és a védekezésük is sokkal agresszívabb lett. Magas embereink nagyszerűen szedték a lepattanókat és külön szeretném kiemelni Balás Nati és Láng-Miticzky Blanka remek egyéni védekezését valamint Rátkai Eszti ponterős játékát.

Amiben mindenképpen javulnunk kell az a gyenge oldali befutás védés, valamint a pontosabb és erősebb átadások, hogy kevesebb eladott labdánk legyen.

Gratulálok a CSAPATNAK a csupaszív játékához, ezen a meccsen nem ismertek elveszett labdát és végre minden játékos elhitte, hogy kemény edzésmunkával és önbizalommal bármelyik csapat megverhető!

Nagyon büszke vagyok rátok, csak így tovább:))!!!!

 

  1. Mérkőzés

BEAC Újbuda – Vasas Amazonok 27-67 ( 5-18, 7-12, ( 7-5), 6-18, 2-14)

 

Pontszezők: Vasas: Rátkai Eszter 15, Mészáros Tánja 11, Láng-Miticzky Blanka 9, Igaz Eszter 7, László Réka 6, Maróty Dalma 6, Benyovszki Petra 4, Masier Sophi 3, Hruby Laura 2, Kohán Patrícia 2, Kálmán Liza 2, Balás Natasa.

Szünet nélkül játszottuk a 2. meccsünket és szerencsére a fáradtság legkisebb jele sem mutatkozott a lányokon. Annyira boldogok és felszabadultan voltak a Csata elleni diadal után, hogy ott folytatták a játékot, ahol abbahagyták 15 perccel ezelőtt.

Örülök, hogy már ezen a meccsen is törekedtek a lányok kijavítani az előző meccs hibáit, kevesebb eladott labdánk volt és többször is nagyon szépen ütközték a lányok a labda nélkül befutó támadójátékosokat.

2 nagyszerű meccsel kezdtük a szezont, keményen dolgozunk tovább, hogy a fiú csapatok ellen is felvegyük a kesztyűt!