Óriási lendülettel, és maximális odafigyeléssel a gyerek B csapatunk két győzelmet is bezsebelt a negyedik a fordulóban.

„Nagy lendülettel és elszántsággal kezdtük a mérkőzést. A héten nagyon sokat gyakoroltuk a passzolást és az indítások pontos befejezését. Ezt kértem a lányoktól a meccsen is, ami gyakorlatilag száz százalékosan sikerült megvalósítani. Bár egy gyengébb csapat ellen játszottunk, az előző meccsekre jellemző irdatlan mennyiségű ziccerek kihagyásának nyoma sem volt. Nagyon koncentráltan, és pontosan játszottak a lányok mind a négy negyedben. Ennek eredményeképp sikerült 80 pontot dobnunk ami nagyon jó teljesítmény” – mondta a csapat edzője, Kaluha-Guti Alexandra.

Vasas Bolhák – Budapest Blazers/B 80-21 (18-6, 18+5-2+3, 13-8, 26-2)
Pontszerzők:
Vasas Bolhák: Szíj-K. Zoé 16, Szabó Noémi 6, Vértes Vanda 3, Galavits Lili 11, Puskás Lili 7, Kollár Kata 4, Tóth Frotti 7, Kárpáthegyi Léda 3, Veszelovszki Hanna 5, Szabó Emília 6, Fodor Jázmin 10, Küsmödi Eszter 2„Már bemelegítésnél látszott, hogy ezen a mérkőzésen nehezebb dolgunk lesz. Náluk magasabb fiúkból állt a BLF csapata. Felhívtam a lányok figyelmét, hogy csak akkor nyerhetünk, ha a védekezésünk agresszív lesz, tudunk lepattanót szerezni, és folytatjuk a sok passzos játékot. Ennek fényében kezdtük el a mérkőzést, megilletődés nélkül, agresszív védekezéssel. Ez a lelkesedés és agresszivitás jellemző volt az egész meccsen. Nagyon szépen sikerült megtalálni az üres embereket. Sokszor használtuk a befutást, amit nagyon nehezen tudott levédekezni ellenfelünk. A harmadik negyedben a védekezés egy kicsit visszaesett, de a negyedik negyedben szenzációs védekezéssel (2 pontot kaptunk), és 12 dobott ponttal sikerült bebiztosítani a győzelmünket” – értékelt Kaluha-Guti Alexandra.

BLF/B – Vasas Bolhák 23-48 (5-8, 3+0-16+5, 13-7, 2-12)
Pontszerzők:
Vasas Bolhák: Szíj-K. Zoé 12, Galavits Lili 4, Puskás Lili 6, Kollár Kata 2, Tóth Frotti 4, Veszelovszki Hanna 2, Szabó Emília 11, Fodor Jázmin 5, Küsmödi Eszter 1, Kárpáthegyi Léda 1