Csapatkapitányát és elsőszámú irányítóját is nélkülöznie kellett Milos Pavlovicnak a soron következő felkészülési mérkőzésen, Bach Bogi és Papp Dia ugyanis a felnőtt 3×3 válogatottal készül az Európa-bajnokságra. A nyáron komolyan megerősödő PEAC-Pécs pedig nagy falatnak bizonyult a foghíjas Vasas Akadémiának.

Több szempontból érdekesnek bizonyult számunkra a PEAC-Pécs – Vasas Akadémia felkészülési találkozó, mivel hiányzó és bemutatkozó játékosa is volt csapatunknak. Bach Bogi és Papp Dia hamarosan Párizsba utazik a 3×3 válogatottal, így rájuk nem számíthatott Milos Pavlovic. Nem úgy, mint Caliya Robinsonra, akinek ez volt az első mérkőzése Vasas mezben. Amerikai centerünk 8 pontig jutott a találkozó során, mellette a másik friss igazolás, Pusztai Petra is élre állt pontgyártásban.

Ellenfelünk kapta el jobban a rajtot, az első negyed felére azonban fel tudtunk zárkózni. Érezhető volt a távollévők hiánya, lányaink azonban derekasan küzdöttek. Sokáig nem is tudtak elhúzni a pécsiek, az első félidő utolsó perceiben azonban mégis sikerült egy 9 pontos előnyt bezsebelniük.

A szünet után begyújtotta a rakétákat a PEAC, két számjegyűre módosult a különbség. A negyedik negyedben javítani tudtunk az eredményen, meglátszott azonban, hogy még csak a felkészülési időszak elején tartunk, és a csapatnak még össze kell szoknia.

PEAC-Pécs – Vasas Akadémia 67-55 (17-13, 19-14, 22-12, 9-16)
Pontszerzők:
PEAC-Pécs: Dudásová 6, Marshall 12, Wentzel 10/3, Nelson 12, Kiss 16/3, Szücs 6/6, Selcova 2, Brajkovic 3, Laczkó, Kötő, Csényi, Bojtár
Vasas Akadémia: Robinson 8, Smailbegovic 2, Pusztai 18/3, Tóth 2, Madár E. 8, Budácsik 7, Madár K. 8/6, Siklós, Salamon 2, Dúl