A Vasas Bolhák kenguru csapatához hasonlóan az Amazonok is megkezdték az idei bajnokságot. Ellenfelünk a BEAC Vizslák és a Csata Garfield volt, lányaink pedig derekasan küzdöttek mindkét mérkőzésen.

„Hosszú ideje készültünk az első kenguru fordulóra. Nagy lelkesedéssel kezdtünk bele a mérkőzésbe, keményen védekeztünk, ebből pedig könnyű kosarakat tudtunk szerezni. Mindenki beletette szívét-lelkét a győzelembe, nem ismertünk elveszett labdát. Úgy érezzük, hogy egy nagyon jó közösséget, egymásért küzdő csapatot sikerül formálnunk, akik minden nehezítő körülmény ellenére összeszedettek, motiváltak és harcosak” – mondta a csapat edzője, Kapornai Dóra.

Vasas Amazonok – BEAC Vizslák 67-32 (19-4, 23-11, 9-9, 16-8)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok:
Toman Zsófi 16, Jusztin Áfra 13, Varga Sára 9, Örsi Anna 6, Mayr Jana 4, Deák Zsófi 4, Lakos Jázmin 4, Kövesdi Lujzi 4, Tóth Fanni 3, Kafer Jázmin 3, Éber Janka 1

„A második mérkőzést sikerült olyan lendülettel kezdenünk, ahogy az elsőt befejeztük. Keményen védekeztünk, sok hibára kényszerítettük az ellenfelünket. Okosan kosaraztunk, ennek pedig az első félidő végére meg is lett az eredménye. Sajnos a második félidőre elfáradtunk, nem becsültük meg a labdáinkat, sok ziccert kihagytunk. Annak ellenére, hogy a második mérkőzést nem sikerült megnyernünk, mi nagyon büszkék vagyunk arra, hogy sikerült megszorongatnunk a Csatát, dolgozunk tovább, hogy a következő alkalommal két győzelemmel hagyhassuk el a pályát. Gratulálunk a Csatának” – értékelt Mecséri Alexandra.

Csata Garfield- Vasas Amazonok 45-43 (4-8, 16-18, 11-7, 14-10)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Kafer Jázmin 8, Toman Zsófi 7, Éber Janka 7, Varga Sára 6, Jusztin Áfra 4, Kövesdi Lujzi 4, Deák Zsófi 3, Mayr Jana 3, Lakos Jázmin 1