A Bolhákhoz hasonlóan az U12-es Amazonok is megkezdték a bajnoki szereplést a hétvégén. Rögtön egy kemény rivális, a Csata Csillagok ellen léptünk először pályára tétmérkőzésen és a folytatás sem volt könnyű a Török Sasok ellen.

Első U12 mérkőzésünket a Csata ellen kezdtük, velük volt szerencsénk már felkészülési mérkőzést játszani az előző hónapban. A lányoktól azt kértem, hogy bátran játszanak, illetve nagyobb hangsúlyt fektettünk a védekezésre a felkészülés során. Sajnos az első negyedet illetődötten kezdtük, nem sikerült ellenállást kifejtenünk a Csatás támadások ellen. A második negyedben azonban hatalmasat küzdöttünk, a szoros védekezésből labdákat szereztünk, sok könnyű kosarat tudtunk szerezni. A félidei büntetőkből 8-at értékesítettünk, a harmadik negyedben pedig szépen helyt álltunk. Sajnos a negyedik negyedre elfáradtunk, átrohantak rajtunk. Nem tudtunk a lendületes indításokkal mit kezdeni, nem futottunk vissza. Összességében jó meccset játszottunk, a negyedik negyedig szépen felvettük a kesztyűt. Kiemelném Jakó-Szalai Zia és Deák Zsófi pontos támadó játékát, Takács Sári lepattanóit és Horváth Mira ügyes védekezését. Remélem, hogy a szezonban tudunk még a Csata ellen játszani, mert úgy érzem, elsősorban magunkat kell legyőznünk ebben a helyzetben – mondta a csapat edzője, Mecséri Alexandra.

Csata Csillagok – Vasas Amazonok 73-61 (20-12, 13-25, 14-12, 26-12)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Jakó-Szalai Zita 13, Deák Zsófia 12, Takács Sára 8, Dávid Léna 8, Mayr Jana 8, Örsi Anna 4, Tapodi Sári 3, Szabó-Iván Lili 2, Hovárth Mira 1, Lévai Juli 1, Péter Zsófi 1

A második mérkőzésre nem sok felkészülési időnk volt, egyből belevágtunk. Klemencsics Sára váltotta Deák Zsófit a csapatban, Sára nagyon ügyesen, óriási lelkesedéssel szállt be a mérkőzésbe. A fáradtság nem volt érezhető az első negyedünkön, szépen dolgoztak a lányok. A második negyedre készültünk, tudtuk, hogy az ellenfél gólerős játékosa ott fog szerepelni. Sajnos nem sikerült őt megállítanunk, sok kosarat kaptunk. Nagyon örültünk, hogy sikerült ismét 8 büntetőt bedobnunk, a második félidőre pedig Zita vezetésével megráztuk magunkat, és sikerült egy 20-8-as futást hoznunk. Ezt az előnyt kellett tartanunk a negyedik negyedre, ahol Örsi Anna kapta a feladatot, hogy az ellenfél egyik legjobb játékosán védekezzen, ebben pedig szépen segítették őt a társai. Büszke vagyok a csapatra, hogy sikerült csavarni egyet magunkon egy vesztes meccs után, illetve, hogy egyik húzóemberünket maximálisan pótoltuk és küzdöttünk az utolsó másodpercekig. Innen folytatjuk tovább, hiszen szeretnénk minél több tétmérkőzésen tapasztalatot szerezni – értékelt Mecséri Alexandra.

Vasas Amazonok- Török Sasok 57- 51 (12-7, 11-25, 20-8, 14-11)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Jakó-Szalai Zita 18, Mayr Jana 9, Klemencsics Sára 9, Horváth Mira 5, Dávid Léna 4, Örsi Anna 3, Lévai Juli 3, Tapodi Sári 3, Péter Zsófi 1, Szabó-Iván Lili 1, Gaál Száva 1