Két rendkívül nehéz mérkőzés várt a Vasas Amazonokra a kenguru bajnokság 5. fordulójában. Az első meccsen magukat is le kellett győznie lányainknak a sikerhez, míg a második találkozón egy komoly riválissal kellett összecsapnunk. Ruska Norbert tanítványai azonban újra bebizonyították, hogy az Amazonok nem véletlen névválasztás.

A Kaszások elleni mérkőzést sajnos nem kezdtük jól. Ugyan rengeteg helyzetet alakítottunk ki, mégis rendre kihagytuk őket, míg ellenfelünk bedobta sajátjait. A találkozó előrehaladtával keményedett a védekezésünk, volt szerzett labdánk és lepattanónk is, de még mindig nem azt hozták a lányok, amire valójában képesek. Támadásban továbbra is rengeteg helyzetet alakítottunk ki egy-egyből és mögéfutásokból, ám ezeknek csak töredékét tudtuk pontokra váltani. Ettől függetlenül fordítottunk a félidőre, amiért dicséret illeti a lányokat. A második félidőben magunkhoz vettük az irányítást, egyéni villanásokból, gyorsindításokból és csapatjátékból szerzett kosarainkkal rendre elléptünk, azonban hibáinkkal könnyed pontokhoz juttattuk ellenfelünk, amely zárkózni tudott. Az egész mérkőzés hullámzó volt számunkra, de végül győztesen hagytuk el a pályát. Mindenképpen kiemelném Horváth Mirát, Sárga Emesét, Dávid Lénát és Balázs Hannát – mondta a csapat edzője, Ruska Norbert.

Vasas Amazonok – Békási/Dűlői Kaszások 48–38 (4-8, 17-10, 12-8, 15- 10)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Horváth Mira 18, Balázs Hanna 7, Sárga Emese 7, Dávid Léna 5, Klemencsics Sára 4, Hujber Anna 2, Jeszenszki Dorka 2, Gergely Lujza 2, Kuntzl Anna 1, Kapolyi Lilla, Szarvas Szinta, Remete Zsófia

A második mérkőzésünkön egy ügyesebben, technikásabban kosárlabdázó ellenféllel csaptunk össze. Sokkal koncentráltabban kezdtünk, mint az első mérkőzésen, ez a játék képén is meglátszott. Ha a saját gyűrűnk alatt picit erőszakosabbak lettünk volna, akkor előnnyel zárjuk az első negyedet, de így sem szomorkodhattunk. A második negyedben mintha köd szállt volna a pályára, estünk-keltünk elhagytuk a labdát, kiszaladtunk a pályáról, de szerencsére pár perc után újra játékba lendültünk, s győzelemmel zártuk az első félidőt. A következő két negyedben végig kiélezett volt a játék, mögéfutásainkból és indításainkból szereztünk sok-sok pontot, melyet már nem tudott behozni a Csata, így megszereztük második győzelmünket is. Kiemelném Dávid Léna, Kuntzl Anna és Gergely Lujza játékát. Összességében megérdemelt volt a két győzelem, mindenki hozzájárult ehhez és hozzá tudott tenni valami extrát, ezért dicséret illeti a csapatot – értékelt Ruska Norbert.

Csata Garfield – Vasas Amazonok 54-56 (12-12, 12-16, 20-22, 10-6)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Dávid Léna 17, Kuntzl Anna 14, Gergely Lujza 7, Hujber Anna 6, Sárga Emese 6, Klemencsics Sára 2, Remete Zsófia 1, Kapolyi Lilla 1, Horváth Mira 1, Jeszenszki Dorka 1, Balázs Hanna, Szarvas Szinta