Buszra szálltak a Vasas Amazonok, és meg sem álltak Kecskemétig, ahol két nehéz mérkőzés várt lányainkra. A KKA Mitugász csapata ellen sikerrel zártak a Vasas palánták, a KKA Amazonok elleni találkozón azonban látható volt már a fáradság. Ennek ellére rengeteg tapasztalattal és élménnyel térhettek hazai lányaink.

„Az első közös buszos utazásunk után nagy lendülettel és kedvvel kezdtünk bele a fiúk elleni mérkőzésbe. A lányok figyeltek minden utasításunkra, így sokat cserélve, okosan tudtunk játszani. Az újonnan tanult játékelemeket tudatosan kezdték el használni, védekezésben többnyire okos döntéseket hoztak. Csúsztak még hibák a játékunkba, de minden pályára került játékos szívét-lelkét beletette ebbe a győzelembe. Többen tudtak tíz pont környékén dobni, azonban védekezésben és harciasságban is többen odatették magukat. Nagyon örültünk annak, hogy ilyen látványos fejlődésen megy keresztül a csapat, ami a szorgalmasan elvégzett edzésmunkának tudható be” – mondta a csapat edzője, Mecséri Alexandra.

KKA Mitugrász – Vasas Amazonok 70-77 (19-15, 9-26, 20-19, 22-17)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Varga Sára 17, Éber Janka 15, Toman Zsófi 13, Kövesdi Lujzi 12, Jusztin Áfra 9, Deák Zsófi 4, Lakos Jázmin 3, Mayr Jana 3, Örsi Anna 1

„Második mérkőzésünket pár óra elteltével egy hozzánk hasonló felépítésű lány csapat ellen játszottuk. Minden kosárért keményen meg kellett dolgoznunk, az ellenfél nagyon keményen védekezett, ezzel szemben mi könnyű ziccereket adtunk nekik, nem figyeltünk az előre elfutó emberekre. A második és a harmadik negyedben érezhető volt a fáradtság, a korán kelés és a buszos utazás minden hátulütője, így a negyedik negyedben már nem tudtunk visszakapaszkodni ellenfelünkhöz. Kiemelném Éber Janka, Jusztin Áfra ponterős játékát és Varga Sára védőmunkáját, akik a csapat élére álltak és téthelyzetben is meg tudták mutatni mire képesek. Összességében azt gondolom, hogy egy nagyon hasznos utazás volt ez számunkra, új környezettel és ellenfelekkel találkoztunk, értékes tapasztalatokat gyűjtöttünk utazós meccsekről, csapatban való mozgásról. A 14 utazó játékos megdolgozott azért, hogy eljöhessen, remélem ez a munka és kitartás töretlen marad, hiszen fontos megmérettetések várnak még ránk” – értékelt a csapat edzője, Kapornai Dóra.

KKA Amazonok – Vasas Amazonok 63-59 (9-10, 21-19, 14-10,19-20)
Pontszerzők:
Vasas Amazonok: Éber Janka 21, Jusztin Áfra 15, Toman Zsófi 9, Kövesdi Lujzi 4, Mayr Jana 4, Varga Sára 3, Deák Zsófi 2, Bogyó Laura 1