Az NBI/A-ban szereplő Vasas Akadémia felnőtt csapata szerződtette az előző szezonban triplázó TFSE egyik legjobbját, Karlócai Juliannát.

Fiatal magyar tehetséggel erősít a Vasas Akadémia a következő szezonra. A huszonnégy éves bedobó, Karlócai Julianna remek szezont zárt a TFSE csapatával, hiszen a Testnevelési Egyetem együttese megnyerte az NBI/B amatőr bajnokságot, elhódította a Hepp Kupát, és a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság aranyérmét is bezsebelte. Karlócai mindhárom kiírásban meghatározó szereplője volt csapatának, a MEFOB-on például őt választották a döntő MVP-jének, így nem csoda, felkeltette az NBI/A-s csapatok érdeklődését. A befutó végül a Vasas Akadémia lett, a felek pedig már túl vannak a hivatalos teendőkön, így felnőtt csapatunk 7-es mezszáma gazdára talált.

„Egyrészről azért döntöttem a csapatváltás mellett, mert tavaly minden bajnokságot megnyertünk a TFSE-vel, és úgy érzem, nem maradt kihívás az amatőr kiírásban, ráadásul az egyetemi csapatban már nem tudtam volna játszani a következő szezonban, hiszen idén fogok diplomázni.  Kíváncsian várom az újabb kihívásokat az NBI/A-ban, remélem, meghatározó tagja tudok majd lenni a csapatnak. Célom, hogy továbbra is szívből kosárlabdázzak, és élvezzem azt, amit csinálok. A változás mindig félelmetes, és sok kérdés merül fel az emberben, de úgy érzem jól döntöttem, és bízom benne, hogy eredményes szezonunk lesz ebben a remek közösségben” – mondta a Vasas Akadémia játékosa, Karlócai Julianna.

„Mivel az NBI/B-s bajnokságban is érdekeltek vagyunk, jó rálátásunk van az ottani mezőnyre. Úgy éreztük, Juli teljesítményével idén mind a három említett kiírásban bizonyított, és csapata legjobbja volt véleményünk szerint. Fiatal játékos, aki úgy gondoljuk tud majd rutint és érettséget hozni csapatunknak. Úgy érezzük, neki is jó kihívás lesz az élmezőnyben szerepelni, és minden lehetősége meglesz a bizonyításra” – mondta a Vasas Akadémia vezetőedzője, Földi Attila.