Utolsó epizódjához ért minisorozatunk, felnőtt csapatunk körképe után az edzői munkába próbáltunk betekintést nyerni, hiszen nemcsak a játékosok élete változott meg gyökeresen. Földi Attila, NBI/A-s csapatunk vezetőedzője mesélt arról, hogyan alakult át az élet egy hónap alatt.

Hogyan változott az edzésrendszer a kialakult helyzet miatt?

“Az edzések ebben az időszakban teljesen megváltoztak és azt gondolom, hogy a legnagyobb különbség, hogy játék semmilyen formában nincs jelen. Edzéseken is a technikán és erőnléten túl, természetesen nagyon sok játék volt, ami most teljesen képtelenség. A többi dologban próbálunk a játékosoknak segíteni, erőnléti programot kaptak és labdás gyakorlatokat is. Ez is természetesen nagyon specifikus, hiszen nem mindenkinek egyformák a feltételei. Próbáltunk olyan feladatsort összeállítani, amit szükség esetén még lakásban is el lehet végezni, de természetesen akiknek van lehetősége másra, azok kaptak több opciót, például dobó feladatokat is. Az említett feladatokon túl a játékosok elméleti feladatokat is kaptak. Ez azt jelenti, hogy heti szinten megnéznek legalább egy mérkőzést, majd annak rövid elemzését küldik el nekem, csakúgy mint az edzéseikről a videókat” – mondta Földi Attila.

Mely területeket próbálják fejleszteni az elvégzendő gyakorlatok, mi a célja ezeknek a feladatoknak?

“A legjobban jelenleg azt gondolom, hogy az erőnléti résszel lehet foglalkozni. Ezt azért is mondom, mert még én is pár év után edzeni kezdetem itthon. A technikai rész azonban nagyon nehéz, hiszen ott mindig lehetne mit javítani, nehezíteni és fejleszteni. Játékosaink év közben nagyon sok egyéni képzést kaptak és nagyon bízunk benne, hogy az ott hallottakat próbálják kamatoztatni, és pontosan csinálni az egyes feladatokat. Nagyon jó lenne ha ebben az időszakban fejlődni is lehetne és előrelépni, de ezt nagyon nehezen tudom elképzelni sőt, még azt is, hogy hasonló szinten lesznek a játékosok” – tette hozzá a vezetőedző.Mire lehet számítani, ha helyre áll a rend, és újra egyesülnek a csapatok?

“Ez egy újrakezdés lesz mindenféleképpen, amikor helyre áll a világ, de természetesen nagyon nem mindegy, hogy a játékosok hogyan térnek vissza. Én azt gondolom, hogy mindenki a csapatban tudja, milyen fontossága van annak, hogy most megtegyenek mindent amit lehet. Bízunk benne, hogy minél előbb visszatérhetünk a pályára és ott gyorsan helyrerázzuk majd magunkat a kényszerszünet után” – zárta a beszélgetést Földi Attila.