U16-os csapatunk szombaton a regionális bajnokságban az MTK ellen, vasárnap pedig egy edzőmérkőzés keretein belül a Nyíregyházi Kosársuli ellen lépett pályára.

„Ez a mérkőzés megint egy remek alkalom volt a kadett lányok részére, hogy idősebbek között bizonyítsanak. Az első félidőben még egészen jól tartottuk magunkat, de a második félidőre elfogyott a lendület és az ambíció. Védekezésben sajnos nehézségeink támadtak. Nehezen futottunk vissza, sok indítás gólt kaptunk, és egy negyedben sem tudtuk 10 ponton tartani az ellenfelünket. Míg az ellenfélnél 5 játékos is elérte a dobott 10 pontot, nálunk ez sajnos senkinek sem sikerült. Fejlődnünk kell még, elsősorban védekezésben, hogy eredményesek tudjunk lenni az indítások és a gyors játék terén is, valamint pontosabban kell játszanunk és dobnunk felállt védelem ellen. Köszönjük az ellenfélnek a mérkőzést, valamint hogy lehetőséget teremtettek a lejátszásához” – értékelt Diósadi Deák Éva, a csapat edzője.

Vasas Akadémia /B – MTK Budapest 56-68 (10-14, 16-17, 13-16, 17-21)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia /B: Tóth Fruzsina 7/3, Nagy Lili 6, Boros Lola 6, Kuncz Petra 2, Antal Fanni 2, Lőrinczy-Csomós Palóma 3, Rajaram Carmel 9/3, Péter Virág 5/3, Van Rijs Dóra 6, Van Rijs Luca 6
MTK Budapest: Földi A. 10, Kelemen B. 10, Bojtár B. 10, Nagy A. 15, Gróf J. 12, Hruby L. 7, Ozsvárt K. 2, Öcsi B. 2, Sárközi B., Darvas D., Kalmár N.

 

„Köszönjük, hogy a nyíregyházi kadett csapat lehetőséget biztosított a kadett/B csapatunknak erre az edzőmérkőzésre.
Az első félidőben csapatunk alapemberei jó védekezéssel és ügyes támadójátékkal uralták a mérkőzést. Voltak labdaszerzéseink, indítás góljaink, és felállt védelem ellen is megtaláltuk a jó helyzeteinket. A második félidőben már akadtak problémáink, de jó védekezésünkkel tudtuk tartani a 10 pontos különbséget. A negyedik negyedben a cserejátékosainkkal sem védekezésben sem támadásban nem tudtuk felvenni a versenyt a nyíregyházi lányokkal, felzárkózott az ellenfél. Az utolsó percekre alapembereinknek alkalmunk volt egy szoros és izgalmas végjátékot játszani, amit az eredményjelző szerint, Antal Fanni utolsó kosarával, meg is nyertünk. A jegyzőkönyv lezárásakor azonban kiderült, hogy abban hiba volt, ami a Nyíregyházának kedvezett. Gratulálok a lányoknak az első félidei játékhoz, és az egylabdás végjátékhoz, valamint az ellenfélnek a győzelemhez.
Jó erőfelmérő volt ez a mérkőzés játékosainknak, hogy hol tartunk most, és kinek miben és mennyit kell még fejlődnie” – összegezte Diósadi Deák Éva.

Vasas Akadémia /B – Nyíregyházi Kosársuli 55-56 (16-12, 23-16, 9-10, 7-18)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia /B: Van Rijs Luca 9, Van Rijs Dóra 3, Édes Emese 6, Péter Virág 6, Antal Fanni 4, Tóth Boglárka 2, Záboji Tita 10/3, Vukmir Andjela 8, Bartos Blanka 2, Szilágyi Ágnes 2, Sztraka Bíborka 2, Soós Réka, Örsi Kata 2
Nyíregyházi Kosársuli: Lukács P., Oroszi L. 8, Mátyás E. 15, Tóth F. 2, Hegedűs T.11, Sallai L. 1, Dobó L. 9, Krutilla K., Homonyik D. 6, Nagy N. 4, Lőrincz Zs.