Augusztus végén kadett/B csapatunk is megkezdte a felkészülési mérkőzések sorát. Először hazai pályán bizonyíthattak lányaink a Zsíros Akadémia Kőbánya, valamint a Széchenyi KA ellen. Egy hét gyakorlást követően pedig a Fűzy Ákos – Tapodi Péter Emléktornára kapott meghívást Kertész Dávid csapata, ahol a győriek mellett a Atomerőmű KSC Szekszárd ellen is pályára léptünk.

„A szezon első mérkőzése nem lehet mentség a mutatott játékra, de rávilágított arra, hol járunk és milyen sok és milyen minőségi munkát kell elvégezni a céljaink eléréséhez. Nagyon visszafogottan támadtunk, ami a védekezésünket is jellemezte. A mérkőzés irányításához pontosabb és agresszívabb játék kell. A lányok küzdésének hála nem lett nagy vereség a mérkőzés végére. Egyénileg Masier Sophia (mezőny dobás 5/6, 12 lepattanó, 27 IBM pont), ) emelkedett ki a csapatból, de a többiek nagy akarata még nem párosult kiemelkedő játékkal. Remélem hamarosan megszokjuk egymást a csapattal és pontosabban, nagyobb sebességgel fogunk játszani” – mondta a csapat edzője, Kertész Dávid.

Vasas Akadémia/B – Zsíros Akadémia Kőbánya 54-66 (17-20, 13-20, 8-12, 16-14)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/B: Benyovszki P. 2, Varga P., Herzog B. 8, Ulrich Z. 15, Édes L., Igaz E. 6, Molnár F. 2, Kálmán L. 4, Masier S. 11, Halász L. 6, Szabó F.

„A második mérkőzésen már közel annyi labdát szereztünk mint amennyit eladtunk, ami egyértelmű javulás a délelőtthöz képest. Most is küzdöttünk a pályán, ami immár számokban is megmutatkozott (Halász Luca 5, Kálmán Liza és Szabó Flóra 4-4 szerzett labda). Pontok tekintetében Halász Luca (10) és Kemény Szófia (15) ért el kétszámjegyű eredményt, míg az IBM pontoknál Molnár Fruzsi és Halász Luca zárt egyaránt 12-es értékkel. A győzelemhez már tudok gratulálni a lányoknak a többi pedig a közös munkánk gyümölcse lesz” – tette hozzá Kertész Dávid.

Vasas Akadémia/B – Széchenyi KA 52-51 (10-8, 15-17, 14-12, 13-14)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/B: Kohán P., Benyovszki P. 4, Varga P. 2, Herzog B. 3, Ulrich Z. 4, Igaz E. 2, Molnár F. 4, Kálmán L. 4, Halász L. 10, Szabó F. 4, Kemény Sz.
15

Szombaton a Fűzy Ákos – Tapodi Péter Emléktorna adott otthont a következő megmérettetéseknek, lányaink itt is két mérkőzésen léptek pályára.

„Örültünk a meghívásnak, mert hamarosan selejtezőt játszunk, fiatal csapatunknak pedig még sok tapasztalatot kell szerezni a korosztályban. A Győr ellen jó ritmusban tudtunk játszani, és sokszor kihasználtuk erősségeinket. Támadásaink szervezettebbek voltak, sok jó döntést hoztunk. Hiányolom még a szervezett, gyors indításokat és azok pontos, hatékony végrehajtását. Védekezésben az egyéni hiányosságok mellett a gyenge oldali védekezés és a kizárás voltak a leggyengébb elemek. Igaz Eszti szépen irányítja a csapatot és egyre több jó döntést hoz. Masier Sophia és Kemény Szófia ponterős játékára nagy szükségünk volt. A csapat akarata és lendülete helyén volt, gratulálok a lányok játékához” – mondta Kertész Dávid.

Széchenyi Akadémia Győr – Vasas Akadémia/B 47-71 (15-16, 7-15, 10-16, 15-24)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/B: Varga P. 4, Ulrich Z. 2, Fogarassi K. 6, Benyovszki P. 3, Igaz E. 6, Molnár F. 5, Kálmán L. 2, Masier S. 15, Rubint Á. 4, Halász L. 4, Szabó F., Kemény Sz. 19

„Húsz perc pihenő után fordultunk a második mérkőzésre, amit már csak tizenöt percig bírtunk. Itt nem csak fizikálisan, de fejben is leeresztettünk. Innentől kezdve se védekezésben se támadásban nem tudtunk felnőni a feladathoz, gyermeteg hibákat vétettünk és kapkodtunk, a korábbi határozottság már nem látszott rajtunk. Tanulságos mérkőzés volt, amiből tudunk majd fejlődni. Gratulálok ellenfelünknek” – értékelt Kertész Dávid.

Vasas Akadémia/B – Atomerőmű KSC Szekszárd 47-85 (13-14, 10-20, 9-24, 15-27)
Pontszerzők:
Vasas Akadémia/B: Varga P., Ulrich Z. 5, Fogarassi K. 4, Benyovszki P. 2, Igaz E. 6, Molnár F. 6, Kálmán L. 2, Masier S., Rubint Á. 8, Halász L., Szabó F. 4, Kemény Sz. 10